Asigurarile generale - ritm de crestere superior asigurarilor de viata - Tendinte - Asigurari -...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.pensiileprivate.ro
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Sondaje 
 Tendinte 

Bucuresti
34
1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 3.9942 RON

RFI

Tendinte

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Asigurarile generale - ritm de crestere superior asigurarilor de viata


La nivelul anului 2002, cuantumul primelor brute subscrise de industria europeana a asigurarilor in Produsul Intern Brut al statelor europene a depasit 8,3%, iar investitiile atrase de acest sector al domeniului serviciilor financiare au atins 5.296 mld. euro in 2003, cu 6,9% mai mult decat la nivelul anului precedent.

Informatiile sunt extrase din cea mai recenta editie a raportului "European Insurance in Figures", editat anual de catre Comitetului European al Asigurarilor (CEA - Comite Europeen des Assurances), federatia asociatiilor nationale ale asiguratorilor din 32 de tari europene.

Daca, initial, cresterea cu circa 5,3% a volumului primelor subscrise in anul 2003 la nivelul sectorului asigurarilor generale a fost considerata o consecinta fireasca a scaderii cotatiilor de prima la anumite clase de asigurari non-viata, scaderea cu 1,9% a cuantumului primelor subscrise la asigurarile de viata a surprins, intr-o prima instanta, mai multi analisti.

In fapt, la baza rezultatelor descrescatoare inregistrate de piata europeana a asigurarilor de viata sta trendul descendent care a marcat evolutia pietelor de profil din Marea Britanie si Spania, care insumau aproximativ 30% din totalul vanzarilor de astfel de produse la nivel european.

"Este cel de-al treilea an consecutiv in care asigurarile generale inregistreaza evolutii superioare celor de viata", subliniaza surse CEA, astfel incat putem vorbi deja despre o tendinta in domeniu.
Share |


Editor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 24.06.2004 | 754 vizualizari


UNSAR

PAID

ASIROM
OMNIASIG
METROPOLITAN LIFE
CAMPION Broker


Copyright 2015 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM