Asigurarile generale - ritm de crestere superior asigurarilor de viata - Tendinte - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

Asigurarile generale - ritm de crestere superior asigurarilor de viata - Tendinte - Asigurari -...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Ghid Asig 
 Dictionar 
 Lex 
 Tendinte 


Bucuresti
16
1 EUR = 4.6579 RON
1 USD = 3.7656 RON


RFI

Tendinte

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Asigurarile generale - ritm de crestere superior asigurarilor de viata


La nivelul anului 2002, cuantumul primelor brute subscrise de industria europeana a asigurarilor in Produsul Intern Brut al statelor europene a depasit 8,3%, iar investitiile atrase de acest sector al domeniului serviciilor financiare au atins 5.296 mld. euro in 2003, cu 6,9% mai mult decat la nivelul anului precedent.

Informatiile sunt extrase din cea mai recenta editie a raportului "European Insurance in Figures", editat anual de catre Comitetului European al Asigurarilor (CEA - Comite Europeen des Assurances), federatia asociatiilor nationale ale asiguratorilor din 32 de tari europene.

Daca, initial, cresterea cu circa 5,3% a volumului primelor subscrise in anul 2003 la nivelul sectorului asigurarilor generale a fost considerata o consecinta fireasca a scaderii cotatiilor de prima la anumite clase de asigurari non-viata, scaderea cu 1,9% a cuantumului primelor subscrise la asigurarile de viata a surprins, intr-o prima instanta, mai multi analisti.

In fapt, la baza rezultatelor descrescatoare inregistrate de piata europeana a asigurarilor de viata sta trendul descendent care a marcat evolutia pietelor de profil din Marea Britanie si Spania, care insumau aproximativ 30% din totalul vanzarilor de astfel de produse la nivel european.

"Este cel de-al treilea an consecutiv in care asigurarile generale inregistreaza evolutii superioare celor de viata", subliniaza surse CEA, astfel incat putem vorbi deja despre o tendinta in domeniu.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Asigurarile generale - ritm de crestere superior asigurarilor de viata).
Share |


Autor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 24.06.2004 | 1341 vizualizari


TOP Stiri
PAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM