1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Arnaud de la HOSSERAYE: Oamenii ...

Arnaud de la HOSSERAYE: Oamenii raman preocupati de viitorul lor

Tendintele observate pana acum vor ramane vizibile si in 2022: cresterea interesului populatiei fata de protectia sanatatii si cresterea tendintei de economisire, pentru ca oamenii raman preocupati de viitorul lor, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Arnaud de la HOSSERAYE, CEO, BRD Asigurari de Viata.

Un mini-interviu cu Arnaud de la HOSSERAYE a fost publicat in Revista PRIMM Asigurari & Pensii din luna decembrie 2021. Il puteti citi mai jos:

Cum apreciati ca a fost anul 2021 pentru piata de asigurari de viata si sanatate din Romania si pentru BRD Asigurari de Viata?

Principala provocare a fost aceea de a fi pe deplin pregatiti intr-un mediu in schimbare. Pornind de la tendintele identificate in comportamentul clientilor anul trecut, cum ar fi mai multa preocupare pentru viitor, orientare semnificativa catre instrumente digitale si grija pentru sanatatea personala si a familiei, echipa noastra a stabilit prioritatea de a continua si finaliza proiecte relevante pentru aceste nevoi actuale ale clientilor.

Am continuat sa platim pentru clientii nostri beneficii legate de riscurile asociate cu COVID-19, acoperite in mod exceptional prin politele noastre de asigurare de viata atasate creditelor, prin asigurarile de calatorie, si am analizat pentru plata fiecare solicitare primita ca parte a asigurarii de sanatate de grup.

In contextul provocator al pandemiei, populatia a continuat sa simta o nevoie mai acuta de siguranta. De aceea, am facut un redesign al ofertei de asigurari de viata pentru cresterea protectiei personale prin investirea banilor pentru viitor. Asigurarile noastre de viata cu componenta investitionala pun accentul pe diversificarea investitiilor, au capacitatea de a proteja investitiile, in timp ce caracteristicile de diferentiere adaugate ofera clientului beneficii personalizate in functie de situatia si profilul sau.

Situatia actuala a continuat sa sublinieze importanta asigurarii adecvate, ceea ce a determinat clientul sa fie mai interesat de orice produs de asigurare care ofera protectie pentru sanatate, viata sau pentru bunuri.

Piata se contrunta cu cel mai mare faliment. Ce considerati ca trebuie facut in piata pentru ca industria sa nu se mai confrunte cu asemenea evenimente?

Consideram ca aceasta situatie poate determina reglementari mai stricte pentru asiguratori. Acestea vor asigura o mai mare transparenta atat fata de clienti, cat si fata de autoritati. Suntem increzatori ca Autoritatea de Supraveghere Financiara le ofera fostilor clienti CITY Insurance informatii relevante despre cum sa fie compensati dupa falimentul companiei.

Desigur, este, de asemenea, responsabilitatea pietei noastre de asigurari sa oferim clientilor consultanta si informatiile necesare despre produse, sa prezentam beneficiile si clauzele contractuale intr-un mod transparent si sa aplicam tarife echitabile si sustenabile, care sa ofere fiecarei companii de asigurari capacitatea de a plati beneficiile clientilor.

Ce asteptari aveti de la 2022? Cum vedeti evolutia pietei de asigurari de viata si sanatate?

Tendintele observate pana acum vor ramane vizibile si in 2022: cresterea interesului populatiei fata de protectia sanatatii si cresterea tendintei de economisire, pentru ca oamenii raman preocupati de viitorul lor.

Suntem increzatori ca suntem bine pozitionati pentru a accesa oportunitatile determinate de evolutia pietei de asigurari de viata si sanatate. Nevoile clientilor vor ramane in centrul atentiei pentru activitatea noastra. Va exista un interes accentuat pentru optimizarea experientei digitale a clientilor, astfel incat mai multi clienti sa poata achizitiona asigurari si sa primeasca informatii din confortul propriilor case.

Mai multe interviuri pe aceste teme puteti citi in Revista PRIMM Asigurari & Pensii!