1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Aon: Pierderile industriei de pe urma catastrofelor naturale din primul trimestru al anului, cu 47% mai mici decat media pe 15 ani

Un raport preliminar realizat de Aon arata ca, in primul trimestru al anului 2019, re/asiguratorii au suferit pierderi de 7,1 miliarde de dolari de pe urma catastrofelor naturale, nivel cu 47% mai mic decat media pe 15 ani. Aproximativ 4 miliarde de dolari reprezinta doar pierderile din SUA, acolo unde, in primele 3 luni ale anului, au avut loc 5 din cele mai costisitoare 10 catastrofe naturale de anul acesta.

Potrivit sursei citate, o mare parte din pagubele de 4 miliarde de dolari din SUA au fost inregistrate dupa "ciclonul bomba", asa cum a fost denumita furtuna de iarna care a maturat SUA la mijlocul lunii martie. "Ciclonul bomba" a adus rafale de vant extrem de puternice, tornade, inundatii si ninsori severe in multe zone din SUA, cel putin doua persoane decedand in urma fenomenelor meteo severe.

Cel mai costisitor eveniment al primului trimestru a fost, potrivit Aon, furtuna Eberhard, care, in martie, a facut ravagii in Marea Britanie, Irlanda, Benelux, Polonia si Germania, fiind inregistrate rafalele de vant de pana 120 km/h. AIR Worldwide arata ca pierderile asigurate lasate in urma de Eberhard au fost cuprinse intre 900 de milioane de euro si 1,5 miliarde de euro, cele mai multe dintre acestea fiind in Germania.

Furtuna Freya, din martie 2019, a lasat companiilor de asigurari o nota de plata de peste 200 de milioane de dolari. In Asia-Pacific, cel mai costisitor eveniment a fost inregistrat in Queensland, in februarie, ploile torentiale si inundatii severe facand ravagii. Aon arata ca pierderile de pe urma catastrofelor naturale din primul trimestru al anului sunt, la nivelul primelor trei luni, cele mai usoare din istorie.