1asig.ro
1asig.ro

Aon: Pierderile asigurate de pe urma catastrofelor au atins 54 mld. dolari la nivel global. COVID-19, impact evident

5 min. / 1.540 cuvinte
Pierderile asigurate, la nivel global, generate de evenimentele catastrofale si fenomenele meteorologice severe au atins deja, pana in acest punct al anului 2020, 54 de miliarde de dolari, iar efectele pandemiei COVID-19 sunt evidente in dezvoltarea prelungita a pierderilor, noteaza Aon.

PROMO


Nivelul pierderilor catastrofale asigurate de anul acesta este in continuare mai mic decat cel inregistrat in 2019 (75 de miliarde de dolari), potrivit Aon, insa, in conditiile in care, pana la finele anului, au ramas mai mult de 3 luni, industria de re/asigurari ar putea inregistra o rata a pierderilor mai mare decat anul trecut.

Pericolele secundare, potrivit Aon, reprezinta un declansator evident pentru pierderile asigurate generate de fenomenele meteo severe din 2020. "Peste 60% din pierderile asigurate din 2020 au fost provocate de pericole secundare, iar 8 din ultimii 10 ani au inregistrat pierderi economice mai mari urmare a pericolelor secundare, nu primare", explica Aon.

Aceasta este o tendinta deosebit de importanta, alaturi de dezvoltarea pierderilor si modul in care aceasta dezvoltare este afectata de factori sociali. "Aceste tendinte ale industriei, cuplate cu informatii de calitate superioara privind daunele, demonstreaza necesitatea de a valorifica mai bine tehnologia analytics si de a dezvolta opinii personalizate asupra riscului unui asigurator, acestea avand capacitatea de a imbunatati si mai mult abilitatea de a comercializa riscul de catastrofa", sustine compania.

In cel de-al treilea trimestru al anului 2020, au existat deja unele evenimente catastrofale ce au provocat pierderi notabile, dar Aon noteaza ca pierderile de pe urma evenimentelor din primele doua trimestre ale anului continua sa se dezvolte. "Evenimentele de pana acum au aratat, totodata, o dezvoltare prelungita a pierderilor, in contextul in care mediul COVID-19 a fortat o schimbare a modului in care sunt evaluate daunele si a vitezei cu care cererile de despagubire sunt aprobate/platite", mai arata Aon.

Conform sursei citate, riscul de furtuni convective severe din SUA a fost din nou un factor semnificativ al pierderilor suferite, anul acesta, de industria de re/asigurari. "In primele 8 luni ale anului 2020, riscul de furtuni convective severe (SCS - severe convective storm) - 32 de miliarde de dolari -, a ramas cel mai costisitor la nivel global, reprezentand aproximativ 60% din pierderile asigurate. Cele mai multe dintre aceste pierderi au fost inregistrate in SUA. Pentru industria de asigurari din SUA, pierderile asigurate de pe urma furtunilor convective severe au depasit, anual, 10 miliarde de dolari incepand din 2008, anul 2020 marcand al 13-lea an consecutiv cu astfel de pierderi".

De fapt, pana la mijlocul celui de-al treilea trimestru al anului, au existat deja 14 evenimente individuale cu pierderi asigurate de miliarde de dolari. Dintre cele 14 evenimente inregistrate la nivel global, 12 au avut loc in SUA. De asemenea, 11 din cele 14 evenimente au avut la baza furtuni convective severe, cu doua uragane si o furtuna europeana completand lista. Toate acestea contribuie la stimularea cererii de reasigurare, iar Aon spune ca aceasta e o tendinta pe care, probabil, o vom observa tot mai mult. "Am observat o cerere crescuta pentru a atenua riscul catastrofal. In acelasi timp, un numar tot mai mare de "mini-evenimente catastrofale", urmare a pericolelor secundare, a erodat rezultatele subscrierilor", a mai subliniat Aon.

224 accesari