1asig.ro
1asig.ro

Aon: Inundatiile de vara din China si seceta prelungita din India, pierderi totale de peste 7 miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Ploile torentiale si inundatiile severe care, in perioada iunie-iulie 2019, au maturat regiuni vaste din sudul si centrul Chinei au provocat pierderi economice uriase. Regiunile cele mai afectate de fenomenele meteo extreme au fost Guizhou, Jiangxi, Guangxi si Guangdong.

PROMO


Potrivit celui mai recent raport realizat de Aon Impact Forecasting, cel putin 200 de persoane au decedat sau au fost date disparute in urma inundatiilor severe, care au distrus, partial sau complet, si aproximativ 200.000 de proprietati rezidentiale si comerciale.

Impactul in sectorul agricol a fost la fel de devastator, 430.000 de hectare fiind distruse de fenomenele meteo extreme. Potrivit estimarilor initiale, ploile torentiale si inundatiile severe au provocat, pana acum, pagube de 6,1 miliarde de dolari doar in China.

Mai mult, un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter, care a lovit Sichuan, la mijlocul lunii iunie, a distrus cel putin 156.000 de proprietati rezidentiale si comerciale, a provocat moartea a cel putin 13 persoane si ranirea altor 226, totalul pierderilor fiind estimat la cel putin 1,3 miliarde de dolari.

In aceeasi perioada, mai arata sursa citata, India s-a confruntat cu o seceta prelungita, care a provocat pagube uriase in sectorul agricol, doar in Maharashtra fiind distruse complet 60% din livezile de citrice. Primele estimari arata ca, per ansamblu, India se confrunta cu pierderi de pana la 1 miliard de dolari.

594 accesari