1asig.ro

Aon: Franta si Italia, pierderi de sute de milioane de euro dupa cele mai recente fenomene meteo extreme

5 min. / 1.540 cuvinte
Furtunile, alunecarile de teren si inundatiile recente din sud-estul Frantei si nord-vestul Italiei, de-a lungul coastei Mediteraneene, vor provoca, cel mai probabil, pierderi economice de sute de milioane de euro, daca nu si mai mari, arata Aon.

PROMO


Dupa ploile torentiale care au inghitit, in perioada 21-24 noiembrie, mai multe regiuni din Franta si Italia, Aon se asteapta ca mai ales inundatiile sa duca la "pierderi economice si asigurate notabile", estimari ce se bazeaza pe informatii furnizate atat de entitati publice, cat si private.

In Italia, cele mai afectate regiuni au fost Piemonte, Liguria si Lombardia, in bazinele unor rauri precum Ticino, Bormida, Tanaro, Stura, Ellero, Belbo si nu numai fiind inregistrate inundatii severe. In Piemonte, 653 de persoane au fost evacuate, iar alte sute au ramas izolate, dupa ce alunecarile de teren au inchis mai multe drumuri. Pagubele provocate infrastructurii din regiune sunt estimate la minim 80 de milioane de euro. Pagubele provocate in Liguria sunt estimate la cel putin 480 de milioane de euro.

In Franta, 12 regiuni au fost in stare de alerta medie, nivelul apelor inregistrand cresteri ingrijoratoare. Pe de alta parte, avand in vedere cantitatea de precipitatii, Var a fost una dintre regiunile cu stare ridicata de alerta. Inundatiile au lovit si in bazinul raului Allier, afectand, printre altele, Haute-Loire, Puy-de-Dome si Brassac-les-Mines. Autoritatile franceze se asteapta ca pagubele lasate in urma sa fie "considerabile", mai ales la nivelul infrastructurii feroviare si rutiere.

407 accesari