1asig.ro
1asig.ro

Aon: Fenomenele meteo extreme din iulie au produs, in SUA, pierderi de cel putin 2 miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Fenomenele meteo extreme care au afectat SUA luna trecuta - incluzand, printre altele, furtuni puternice, grindina si tornade -, ar putea provoca pierderi de 2 miliarde de dolari, estimeaza Aon, care subliniaza ca mare parte a acestora urmeaza sa fie suportata de industria de re/asigurari. Luna trecuta, s-au remarcat 5 fenomene majore, unul dintre acestea provocand pagube de cel putin 730 de milioane de dolari.

PROMO


Astfel, in perioada 2-3 iulie, un fenomen meteorologic denumit "Ring of Fire" a afectat multiple zone din SUA, inregistrandu-se, printre altele, furtuni puternice cu rafale de vant care au atins si 130 de kilometri pe ora, dar si grindina de marimea unei mingi de baseball, provocand, per ansamblu, pierderi economice de peste 100 de milioane de dolari, potrivit sursei citate.

Doua zile mai tarziu, in perioada 4-5 iulie, avea sa fie inregistrat cel mai costisitor fenomen meteorologic al lunii iulie, furtuni puternice si grindina afectand Colorado, Denver si Fort Collins, Wyoming, Nebraska si South Dakota. Aon estimeaza ca acest episod a produs pagube de peste 730 de milioane de dolari, nota de plata a industriei de re/asigurari urmand a fi de cel putin 575 de milioane de dolari.

Vremea extrema a continuat in a doua parte a lunii, iar perioada 17-18 iulie a adus noi furtuni puternice si noi episoade de grindina in mai multe zone din SUA, incluzand Wyoming si Minnesota, provocand, per ansamblu, pierderi economice estimate la 260 de milioane de dolari, 200 de milioane de dolari urmand a fi suportati, potrivit Aon, de catre industria de re/asigurari.

Incepand tot cu data de 17 iulie, dar terminandu-se abia 6 zile mai tarziu, alte fenomene meteo extreme, incluzand, printre altele, tornade, ploi torentiale si inundatii severe, au afectat South Dakota, Minnesota, Wisconsin, Michigan si Massachusetts. Nota de plata lasata in urma de acest episod exetrem se ridica la cel putin 100 de milioane de dolari, dar, cel mai probabil, va depasi aceasta suma.

Nu in ultimul rand, multiplele furtuni severe care au afectat, in perioada 26-28 iulie, Minnesota, Michigan, Wisconsin, South Dakota si Minneapolis au lasat in urma, la randul lor, o nota de plata deloc neglijabila: cel putin 100 de milioane de dolari. Cateva zile mai tarziu, in perioada 30-31 iulie, vremea extrema s-a mutat in Boston, acolo unde a provocat pierderi economice de cel putin 100 de milioane de dolari.

Per ansamblu, sustine Aon, fenomenele meteo extreme inregistrate, luna trecuta, in SUA au lasat in urma pierderi totale care vor depasi suma de 2 miliarde de dolari, industria de re/asigurari urmand sa suporte o mare parte din aceasta suma. Aon noteaza ca, in aceste estimari, nu intra si pagubele provocate, in data de 13 iulie, de uraganul Barry, acestea urmand sa atinga un nivel maxim de 300 de milioane de dolari.

451 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO