1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Aon: 163 de dezastre naturale in prima jumatate a anului si pierderi economice de 73 de miliarde de dolari, la nivel global

Dezastrele naturale inregistrate, la nivel global, in prima jumatate a anului 2019, au provocat, arata Aon, pierderi economice estimate la 73 de miliarde de dolari - cu 22% mai mici decat media ultimilor 18 ani (2000-2018), cifrata la 94 de miliarde de dolari.

Totodata, estimarile preliminare mai arata ca pierderile asigurate au fost estimate la 20 de miliarde de dolari - cu 26% mai mici decat media ultimilor 18 ani (27 de miliarde de dolari).

Citat de The Actuarial Post, raportul Aon - "Global Catastrophe Recap: First Half of 2019" -, subliniaza ca, in urma dezastrelor naturale inregistrate in prima parte a anului in curs, 3.800 de persoane au murit - cifra cu mult mai mica decat media pe termen lung (1980-2018) de 37.400 de morti. Cicloanele tropicale si inundatiile au reprezentat, potrivit Aon, cele mai mortale pericole din primele doua trimestre ale anului, provocand 1.500 si, respectiv, 1.425 de decese.

Aon mai arata ca, in prima parte a anului, au fost inregistrate 163 de dezastre naturale - cu 17 mai putine decat media ultimilor 18 ani. In aceeasi perioada, au fost inregistrate cel putin 17 fenomene meteo cu pierderi totale de miliarde de dolari - top condus de SUA si Asia-Pacific (6 evenimente fiecare), Europa, Orientul Mijlociu si Africa (4) si alte regiuni ale Americii (1). Prima parte a anului 2019 a fost marcata de multiple dezastre mici si mijlocii - 50 in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, 45 in Asia-Pacific, 37 in SUA si 20 in America de Nord, America Centrala si America de Sud.

"Desi prima jumatate a anului 2019 nu a adus un inceput de an cu costuri anormale pentru industria de asigurari si guvernele din intreaga lume, a avut un impact semnificativ dintr-o perspectiva umanitara. Prin prisma multiplelor fenomene meteo extreme inregistrate, la nivel global, in prima parte a anului - inclusiv cicloane tropicale, precipitatii si temperaturi extreme -, au fost subliniate din nou vulnerabilitatile cu care se confrunta populatia din tarile emergente, dezvoltate si in curs de dezvoltare. Evenimentele din acest an subliniaza nevoia urgenta de imbunatatire a masurilor de atenuare si rezilienta, prin modernizarea infrastructurii, minimizarea deficitului de protectie si incorporarea unei combinatii de solutii din piata publica si cea privata. Acest lucru va fi si mai important, intrucat, pe viitor, ne vom confrunta, la scara larga, cu fenomene meteo cu un impact tot mai mare", explica Steve BOWEN - Director & Meteorologist, Impact Forecasting, Aon.