1asig.ro
1asig.ro

Alexa, asistentul vocal al celor de la Amazon, va oferi sfaturi medicale

5 min. / 1.540 cuvinte
Alexa, asistentul vocal al celor de la Amazon, va oferi sfaturi medicale, ca urmare a unui parteneriat pe care Amazon l-a incheiat cu Sistemul National de Sanatate din Anglia (National Health Service - NHS). NHS spune ca tehnologia le va oferi pacientilor posibilitatea de a accesa, in cateva secunde, informatii profesionale, verificate de NHS, prin intermediul unor simple comande vocale.

PROMO


Algoritmul Amazon va folosi informatii de pe site-ul NHS, pentru a raspunde unor intrebari precum: "Alexa, cum se trateaza o migrena?" sau "Alexa, care sunt simptomele gripei?"

Guvernul britanic sustine ca tehnologia are potentialul de a mai reduce din presiunea resimtita de NHS, prin oferirea de sfaturi medicale pentru afectiuni comune, mai ales intr-un context in care cautarile vocale au cunoscut, in ultimii ani, o crestere spectaculoasa. In plus, specialistii arata ca, pana in 2020, jumatate dintre cautari vor fi efectuate prin intermediul tehnologiei vocale.

Matt HANCOCK - Secretary of State for Health and Social Care -, spune ca autoritatile vor sa incurajeze fiecare pacient sa aiba mai multa grija de propria sanatate. "Prin planul pe termen lung al NHS, vrem sa folosim dezvoltarile tehnologice pentru a construi un sistem potrivit pentru viitor, iar NHSX va conduce aceasta revolutie de care va beneficia fiecare pacient, fiecare medic si fiecare ingrijitor", a punctat acesta.

Prof. Helen STOKES-LAMPARD - Chair of the Royal College of General Practitioners -, considera ca acest parteneriat are potentialul de a-i ajuta pe pacienti sa invete ce pot face ei insisi inainte de a cere ajutorul unui specialist. Cu toate acestea, Helen STOKES-LAMPARD sustine ca realizarea unor studii independente este vitala, pentru ca autoritatile sa se asigure ca sfaturile oferite sunt sigure, pentru ca, in caz contrar, i-ar putea impiedica pe oameni sa solicite ajutor medical specializat.

"Daca unii pacienti si-ar dori sa isi poata verifica simptomele in acest fel, nu toata lumea va fi fericita sa faca acest lucru si multi oameni nu isi vor permite cheltuielile presupuse de acest echipament, lucru care va extinde inegalitatile in materie de sanatate si, mai mult, va ingreuna accesul la ingrijire mai ales pentru persoanele cele mai vulnerabile din societatea noastra", a explicat Prof. Helen STOKES-LAMPARD.

1.101 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO