1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afacerile cu autovehicule au scazut in iunie cu 3,1% fata de mai

In luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 3,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 0,4%, potrivit datelor centralizate de INS.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 6,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,2%.

In perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2018 atat ca serie bruta cu 6,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,5%.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2019, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 3,1% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-15%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-5,2%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-3,5%) si la comertul cu autovehicule (-1,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2019, comparativ cu luna precedenta a inregistrat o crestere cu 0,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2019, comparativ cu luna iunie 2018 a inregistrat o crestere cu 6,7% datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+17,9%), comertul cu autovehicule (+7,1%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,3%) si la activittile de intretinerea si repararea autovehiculelor (+5,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2019 a inregistrat o crestere cu 9,2% fata de luna iunie 2018.

In perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 comparativ cu perioada similara din 2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 6,7%.

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+43,4%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,6%), la comertul cu autovehicule (+5,8%) si la intretinerea si repararea autovehiculelor (+3,7%) .

In primele sase luni, comparativ cu perioada similara din 2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 6,5%.