1asig.ro
1asig.ro

Afacerile auto au accelerat in luna octombrie

5 min. / 1.540 cuvinte
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in octombrie cu 3,4%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

PROMO


In octombrie, fata de aceeasi luna a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 3,4% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,1%.

Avansul s-a datorat cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+56,3%), comertul cu autovehicule (+9,6%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,5%).

Activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 18,6%.

In primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 6,5%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+33,6%), comertul cu autovehicule (+14,4%) si la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,3%). Activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 12,8%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile au crescut cu 7,5%.

2.054 accesari