1asig.ro
1asig.ro

Afacerile GLOBASIG au avansat cu peste 20% in primele 8 luni ale anului

5 min. / 1.540 cuvinte
GLOBASIG Broker de Asigurare-Reasigurare a intermediat prime in valoare de 51,5 milioane de lei in primele opt luni din 2019, in crestere cu 21% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand afacerile au insumat 42,54 milioane de lei.

PROMO


"Din total, ponderea RCA a fost de 65,2%. Vedetele au fost politele de sanatate, cu o crestere de 51%, garantiile cu 39% si asigurarile de viata cu 34%", a declarat, pentru 1asig.ro, Antonio BABETI, CEO-ul GLOBASIG Broker.

Coform acestuia, tinta de business pentru acest an este de 78 milioane de lei.

"Au fost 8 luni cu multe premiere si aici ma refer la relansarea programului dedicat tinerilor Begin with GLOBASIG, ne pregatim de lansarea cu o mica intarziere a primului hub din industria de asigurari (1 octombrie 2019), precum si pregatirea primelor 3 conferinte regionale si multe, multe altele. Aceste evenimente regionale sunt dedicate exclusiv partnerilor nostri cu scopul principal de a ridica nivelul profesionalizarii. Vor fi cate 3 evenimente in fiecare toamna si primavara, desfasiurate pe perioada a 3 zile in care vom organiza sesiuni de training, coaching, dezvoltare personala, prezentari produse, tehnici de vanzare, fiind sesiuni interactive organizate intr-un format prietenos si inovator. Nu vor lipsi si dezbaterile pe tema schimbarilor legislative", a afirmat Antonio BABETI.

Tot in aceste opt luni, 4 noi colegi s-au alaturat echipei, in sediile GLOBASIG din Bucuresti si Pitesti, care s-au integrat rapid si care au adus un plus de experienta, motivatie si valoare companiei.

"Totodata, la inceputul lunii septembrie s-au implinit 10 ani de cand am preluat conducerea GLOBASIG, timp in care am avut multe provocari, dar si reusite pe masura. Tinand cont ca inceputurile mele au coincis cu declansarea crizei finaciare in Romania, munca depusa a fost una si mai mare, fiind nevoiti sa inovam in permanenta pentru a gasi solutiile necesare dezvoltarii companiei. Dupa primii 4 ani si jumatate, am decis impreuna cu colegii mei, ca este momentul sa ne extindem la nivel national si astfel, in mai putin de 6 ani ani, s-au alaturat peste 180 de colaboratori din tara, grupati in 48 de reprezentante locale", a afirmat Antonio BABETI.

"Sunt convins ca in anii ce vor urma, prin prisma investitiilor in programele de profesionalizare precum si atentia pe care o vom acorda dezvoltarii la nivel national, ne vom atinge obiectivele propuse, spun eu, unele indraznete. Ma bazez foarte mult pe forta echipei formata, atat din parteneri cat si din angajati, pe nivelul ridicat al profesionalismului acestora, dar si pe spiritul nostru inovator, adaptandu-ne in permanenta mediului de afaceri din industria de brokeraj. Vom miza in continuare si pe programele destinate tinerilor si celor fara experienta in domeniul asigurarilor. Este un pariu personal, fiind convins ca tinerii vor aduce acel suflu nou de care industria are atata nevoie", a adaugat CEO-ul GLOBASIG.

Piata de brokeraj s-a majorat cu 11,30% in primele sase luni din 2019 comparativ cu perioada similara a anului trecut, de la 3,12 miliarde de lei la peste 3,47 miliarde de lei, potrivit raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Brokerii de asigurare si/sau reasigurare au intermediat circa 64% din piata asigurarilor, intr-o usoara crestere fata de perioada similara a anului 2018 (circa 62%).
3.383 accesari