1asig.ro
1asig.ro

Afacerile ERGO din Romania ar putea fi preluate de bulgarii care detin EUROINS

5 min. / 1.540 cuvinte
Operatiunile de asigurari generale si de viata ale grupului german ERGO pe piata din Romania vor fi preluate de bulgarii de la EUROHOLD, care detin EUROINS, potrivit unor surse citate de HotNews.ro.

PROMO


Contactati de 1asig.ro, reprezentantii grupului ERGO nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informatia.

"In iunie 2016, ERGO International a anuntat ca se va concentra pe pietele selectate pentru cresterea internationala, adica pe acele piete pe care compania detine deja intr-o pozitie puternica sau in care exista un potential considerabil de crestere. Pe de alta parte, ca parte a acestei strategii, ERGO verifica continuu in ce tari ar avea sens sa-si vanda afacerea", au transmis oficialii ERGO pentru 1asig.ro.

De asemenea, oficialii EUROHOLD si EUROINS Romania, contactati de 1asig.ro, nu au facut deocamdata comentarii pe acest subiect.

Aceasta nu ar fi prima tranzactie intre ERGO si EUROINS. In aprimie 2018, EUROINS Insurance Group (EIG) a facut public faptul ca achizitioneaza ERV Ukraine, companie de asigurari travel detinuta de ERGO.

ERGO, parte a grupului MUNICH Re, s-a retras in ultimii ani de pe mai multe piete. Recent, cele doua companii detinute pe piata croata - ERGO osiguranje si ERGO zivotno osiguranje - au fost achizitionate de Zavarovalnica SAVA, parte a grupului SAVA Re. De asemenea, ERGO Group AG a anuntat ca vinde sucursala de asigurari generale din Rusia catre RESO-Garantia, in timp ce businessul de pe segmentul asigurarilor de viata ajunge la ROSGOSSTRAKH.

In Romania, grupul ERGO este prezent din anul 2010, prin compania de asigurari de viata ERGO Asigurari de Viata. In primele noua luni din 2018l, compania s-a situat pe locul 4 pe piata asigurarilor de viata, cu o cota de piata de 7,2% si un volum de prime brute subscrise de 114 milioane de lei, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF.

Ulterior, in 2016, ERGO a cumparat CREDIT EUROPE Asigurari, tranzactie care a asigurat grupului prezenta completa a grupului ERGO pe piata asigurarilor de viata si generale din Romania. Incepand cu luna decembrie 2016, noul nume al companiei de asigurari generale a devenit ERGO Asigurari.

3.047 accesari