1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afacerile CertAsig au crescut cu 12% in primele 9 luni din 2017

CertAsig, companie de asigurari axata exclusiv pe asigurarile pentru companii, a realizat un volum de prime brute subscrise de 11 milioane de euro in primele noua luni ale anului curent, reprezentand o crestere de 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Peste 4.000 de companii si-au asigurat fabricile, cladirile, bunurile, marfurile, angajatii, contractele sau veniturile la CertAsig, 98% alegand produsele CertAsig prin intermediul brokerilor de asigurare, se arata in comunicatul transmis de asigurator.

Principalele segmente ale CertAsig in primele 3 trimestre ale anului:

- Garantii: cu prime brute subscrise de peste 3,5 milioane euro, politele de garantii reprezinta 35% din volumul asiguratorului si au inregistrat o crestere de 36% fata de anul trecut.
- Asigurarile Maritime, un segment cheie pentru CertAsig, au generat 21% din primele totale ale companiei.
- Raspunderi: cu o evolutie excelenta in 2017, raspunderile civile au atins o crestere de 40% fata de anul trecut.
- Proprietati & Bunuri: au generat 13% din totalul primelor, cu un avans de 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
- CAR si asigurari tehnice, una dintre cele mai dificile clase de asigurari in Romania, a reprezentat 11% din volumul primelor CertAsig in primele 3 trimestre, iar CertAsig si-a mentinut volumul de afaceri in acest segment in ciuda scaderii globale a proiectelor de constructii din Romania in acest an (cauzata in special de o incetinire a lucrarilor de infrastructura publica).

"Clientii nostri sunt companii din diverse industrii si de toate marimile, de la IMM-uri cu 1 angajat si pana la companii multinationale active in mai multe tari. Fiind una dintre cele mai dinamice si inovatoare companii de asigurari corporative, vedem 2017 ca pe un an cu un grad mai mare de maturizare pentru companii, care inteleg din ce in ce mai bine faptul ca asigurarea potrivita le poate avantaja in afaceri: pe langa protectia fata de diverse riscuri, produsele de asigurari specializate pot ajuta companiile sa fie mai competitive", spune James GRINDLEY, CEO-ul CertAsig.

Printre politele si clientii noi ai companiei in primele 9 luni ale anului se numara:

- Muzeul National de Istorie a Romaniei (polita cargo pentru expozitia Coroana de Otel a Romaniei si Buzduganul Regelui Ferdinand, cu o suma asigurata de 10 milioane euro).
- Polita CAR pentru Autostrada Brasov - Tg. Mures - Cluj - Oradea, cu o suma totala asigurata de 62 milioane euro; polite CAR pentru diverse alte proiecte majore cum ar fi extinderea Statiei de tratare si epurare a apelor reziduale din Glina, judetul Ilfov; constructie de parcuri fotovoltaice in Europa;
- Polita de raspundere D&O pentru echipa de management a Complexului Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din Romania.
- Concertul Depeche Mode in Cluj, concertul Sting in Cluj, concertul outdoor EUROPA FM pe plaja Venus - Saturn, spectacolele Gasca ZURLI si turneele din Romania (32 de orase) (asigurare complexa pentru evenimente).
- Emisiunea Fort Boyard la Pro TV.

CertAsig are o prezenta internationala, piata principala a companiei fiind Romania, cu 65% din primele subscrise, in timp ce Turcia genereaza 20% din prime, iar Bulgaria alte 15%. La inceputul acestui an, CertAsig a inceput sa faca subscrieri in Cehia in baza reglementarilor Freedom of Services, deschizand un birou la Praga.

Daune

Compania a platit, in primele 9 luni ale anului 2017 daune totale in valoare de 2,8 milioane de euro. Cele mai mari 3 daune au fost platite pe asigurari Maritime (1,5 milioane de euro pe o polita Hull si 0,4 milioane USD pe o polita P & I) si Garantii (proiect de constructie in infrastructura in Romania).

Portofoliul CertAsig este securizat prin tratate de reasigurare incheiate cu reasiguratori cu rating AA si A, precum Swiss Re, Hannover Re, Partner Re si Lloyd's.

CertAsig este o companie romaneasca de asigurari, al carei actionar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii cu sediul in Luxemburg. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II includ Alpha Associates, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Fondul European de Investitii (FEI).

Cu birouri in Bucuresti, Constanta, Cluj, Suceava, o sucursala in Sofia (Bulgaria) si birouri in Istanbul (Turcia) si Praga (Cehia), CertAsig are o echipa de peste 90 de specialisti in asigurari.

PROMO