1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afacerile AEGON Romania s-au dublat in primele trei luni din 2015

AEGON Romania a inregistrat in primul trimestru al anului 2015 o crestere cu 96% a primelor brute subscrise comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, pana la nivelul de 14,51 milioane de lei, a anuntat, luni, compania.

"Rezultatele bune din primul trimestru vin dupa o perioada in care compania si-a mentinut ritmul de crestere al vanzarilor de polite noi si a finalizat integrarea portofoliului EUREKO", se arata in comunicat.

"Eforturile noastre de a excela in domeniul bancassurance dau roade, lucru evident din rezultatele noastre la nivelul trimestrului trecut. In continuare, vom investi in eficientizarea si diversificarea canalelor noastre de distributie, ramanand totodata dedicati misiunii noastre de a-i ajuta pe romani sa isi asume responsabilitatea propriului viitor funanciar", a declarat Sinziana MAIOREANU, CEO AEGON Romania.

La nivel global, Grupul AEGON a inregistrat in primul trimestru al anului 2015 venituri de 2,75 miliarde de euro, mai mari cu 32% fata de primul trimestru al anului 2014. Veniturile mai mari au fost sustinute de vanzari record de polite de viata, in valoare de 551 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de primul trimestru al anului 2014. In cazul asigurarilor de sanatate si auto, Grupul a raportat o crestere cu 18% fata de trimestrul I 2014, pana la nivelul de 329 de milioane de euro.

Evolutiile favorabile de pe piata asigurarilor si veniturile in crestere au condus la majorarea volumului activelor detinute de Grupul AEGON pana la nivelul de 638 de miliarde de euro.

Tot in trimestrul I al anului 2015, Grupul AEGON a raportat un profit brut de 469 de milioane de euro. Rezultatele financiare au consolidat capitalul companiei, fapt care a determinat ca rata de solvabilitate sa creasca pana la 216%, iar detinerile suplimentare de capital sa ajunga la 1,4 miliarde de euro.

Cu sediul la Haga, AEGON are peste 28.000 de angajati si peste 47 milioane de clienti din toata lumea.