1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afaceri de 3,6 miliarde euro pentru GENERALI CEE Holding in 2017

GENERALI CEE Holding, unul dintre cei mai mari asiguratori din Europa Centrala si de Est, a raportat pentru anul 2017 un volum de prime brute subscrise de 3,6 miliarde euro, in crestere cu 1,3% fata de 2016.

Totodata, rezultatul operational s-a cifrat la 481 milioane euro, reprezentand o crestere anuala de 4,3%.

Pe linii de business, asigurarile de viata au generat un volum de PBS in valoare de 1,45 miliarde euro (scadere de 1,6%), respectiv un rezultat operational de 229 milioane euro (scadere 8%). Valoarea PBS aferenta asigurarilor non-life s-a majorat cu 3,4% pana la 2,14 miliarde euro, in vreme ce rezultatul operational a sporit cu 22,2% pana la 249 milioane euro.

Potrivit Raportului Anual Consolidat pentru anul 2017 remis de GENERALI Group, dupa criteriul volumului de PBS, companiile membre ale GENERALI CEE Holding s-au plasat pe prima pozitie pe piata din Ungaria, pe a doua pozitie pe pietele din Republica Ceha si Serbia, pe a treia pozitie in Slovacia, respectiv in Top p 10 pe resutul pietelor unde grupul este reprezentat.

Pana la finalul anului 2017, grupul italian GENERALI a activat prin intermediul GENERALI CEE Holding (cu sediul la Praga) la nivelul a 10 piete de asigurari din regiunea Europei Centrale si de Est: Bulgaria, Cehia, Croatia, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Incepand cu 1 ianuarie 2018, GENERALI Austria a fost integrata in structura GENERALI CEE, anterior parte integranta a regiunii EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Anul trecut, pe piata din Austria, GENERALI a raportat un volum de subscrieri de 2,59 miliarde euro (vs. 2,56 miliarde euro in 2016), potrivit Raportuli Anual publicat de grupul italian.