1asig.ro
1asig.ro

Adunarea Generala a UNSAR a ales conducerea asociatiei pentru urmatorii 3 ani. Adrian MARIN ramane Presedinte

Adunarea Generala a UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, organizatie din care fac parte 20 de companii de asigurari reprezentand 80% din piata de profil - a desemnat miercuri, prin vot, membrii Consiliului Director al asociatiei pentru urmatorii trei ani.

Astfel, Presedintia UNSAR va fi detinuta de societatea GENERALI Romania, in timp ce functia de Vicepresedinte a revenit NN Asigurari de Viata. Membri ai Consiliului Director sunt societatile OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, UNIQA Asigurari, GRAWE si GARANTA.

Practic, ERGO Asigurari a iesit din echipa de conducere UNSAR, in timp ce noul membru este GARANTA. 

"Le multumesc tuturor membrilor Uniunii pentru votul de incredere acordat ieri (miercuri - n.red.). Printre prioritatile UNSAR pentru urmatorul mandat se numara dezvoltarea pietei asigurarilor, prin promovarea de solutii inovatoare, consolidarea increderii in industria de profil si dezvoltarea de noi campanii de educatie financiara axate pe zona digitala si adresate in mod special tinerilor", a declarat Adrian MARIN, CEO al GENERALI Romania, compania care va detine Presedintia UNSAR in perioada 2019-2022.

"In ultimii 3 ani, UNSAR a facut pasi importanti in directia transformarii catre o organizatie agila si mai performanta. Stim insa ca mai avem multe de facut pentru ca industria de asigurari sa beneficieze de recunoasterea pe care o merita si sa se dezvolte echilibrat, in beneficiul clientilor nostri si al economiei romanesti", a precizat Presedintele Uniunii.

"Cu siguranta vom continua si amplifica eforturile in directia cresterii nivelului de educatie financiara, acesta fiind unul dintre cele mai importante obiective ale UNSAR. Mesajele campaniilor #gatapentruVIATA si #OAMENIIdinAsigurari au ajuns la milioane de romani, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne motiveze sa continuam in aceasta directie, prin noi demersuri", a declarat Gerke WITTEVEEN, CFO al NN Asigurari de Viata, compania care ocupa pozitia de Vicepresedinte al UNSAR.

Conform Statutului UNSAR, Consiliul Director asigura activitatea operationala a Uniunii si punerea in executare a hotararilor Adunarii Generale, in vederea aducerii la indeplinire a obiectivelor UNSAR.

In perioada 2016-2019, pozitia de Presedinte al UNSAR a fost detinuta de GENERALI Romania, cea de Vicepresedinte - de NN Asigurari de Viata, iar Membri ai Consiliului Director au fost societatile ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, ERGO Asigurari, OMNIASIG VIG, GRAWE si UNIQA Asigurari.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 20 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 80% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei de profil pe plan intern si international.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federatiei asiguratorilor si reasiguratorilor europeni - Insurance Europe.
CITITI PE ACEEASI TEMA:
Moment de bilant pentru conducerea UNSAR