Actionarii BRD primesc dividende de 0,73 lei/actiune, pe anul 2016 - Piete financiare - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

Actionarii BRD primesc dividende de 0,73 lei/actiune, pe anul 2016 - Piete financiare - Asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 


Bucuresti
27
1 EUR = 4.6288 RON
1 USD = 3.9524 RON


RFI

Piete financiare

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Actionarii BRD primesc dividende de 0,73 lei/actiune, pe anul 2016


Actionarii BRD au aprobat, joi, propunerea Consiliului de Administratie privind repartizarea a 70% din profitul distribuibil de 728.280.960 lei si fixarea dividendului pe anul 2016 la 0,73 lei/actiune, potrivit unui comunicat transmis de banca.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) BRD - Groupe Societe Generale s-a reunit pe 20 aprilie 2017 (...) pentru doua sedinte: Ordinara si Extraordinara. Conform convocatorului, la Adunarea Generala Ordinara si la cea Extraordinara au fost indreptatite sa participe si sa voteze persoanele avand calitatea de actionar la data de referinta de 11 aprilie 2017. La sedinta au fost prezenti actionari reprezentand 85,76 % din capitalul social al bancii.

"AGA Ordinara a dezbatut si aprobat situatiile financiare anuale individuale si consolidate la 31 decembrie 2016, pregatite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, asa cum au fost adoptate de Uniunea Europeana, insotite de Raportul Anual al Consiliului de Administratie la nivel individual si consolidat si de Raportul auditorului financiar al bancii, descarcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exercitiul financiar al anului 2016, propunerea Consiliului de administratie de distribuire a 70% din profitul distribuibil de 728.280.960 lei, fixarea dividendului brut la 0,73 lei / actiune, plata dividendelor in data de 30 mai 2017 si data platii amanate de 30 noiembrie 2017, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2017 si programul de activitate pe exercitiul financiar al anului 2017, remuneratia cuvenita administratorilor neexecutivi pentru exercitiul financiar al anului 2017 si limitele generale privind remuneratiile suplimentare ale administratorilor si remuneratia directorilor, precum si numirea societatii Ernst & Young Assurance Services S.R.L. in calitate de auditor financiar al bancii pentru anul financiar 2017", se arata in comunicatul BRD.

De asemenea AGA Ordinara a aprobat numirea lui Benoit Jean Marie OTTENWAELTER in calitate de Administrator Neexecutiv, pentru un mandat de 4 (numirea este sub conditia obtinerii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei, conform dispozitiilor legale in vigoare si termenul mandatului incepe sa se calculeze de la data emiterii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei), reinnoirea mandatului de Administrator Neexecutiv al lui Jean-Luc Andre Joseph PARER, pentru o perioada de 4 ani, incepand cu data de 18 octombrie 2017 si imputernicirea lui Giovanni Luca SOMA - Presedinte al Consiliului de Administratie al Bancii, sa semneze, in numele bancii, Contractul de administratie cu acestia.

BRD-Groupe Societe Generale a inregistrat, in 2016, un profit net in valoare de 763 milioane lei la nivel consolidat, in crestere cu 63,4% comparativ cu anul precedent, cand a raportat un castig de 467 milioane lei, datorita veniturilor mai mari, controlului strict al costurilor si costului net al riscului mai mic. La nivel de banca, BRD a obtinut un profit net de 728,3 milioane lei in 2016, in crestere cu 63,5% fata de 2015.

Activele totale ale bancii erau, la 31 decembrie 2016, de 50,6 miliarde lei.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Actionarii BRD primesc dividende de 0,73 lei/actiune, pe anul 2016).
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 21.04.2017 | 862 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM