1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AXA vinde banca din Belgia in schimbul sumei de 620 de milioane de euro

Asiguratorul francez AXA isi vinde business-ul bancar din Belgia - AXA Belgium -, catre Crelan Bank, in schimbul sumei de 620 de milioane de euro, informeaza Reuters. Compania sustine ca tranzactia face parte din strategia de simplificare a business-ului pentru AXA, al doilea cel mai important asigurator din Europa, dupa gigantul german ALLIANZ.

Sub conducerea lui Thomas BUBERL - Chief Executive, AXA -, compania franceza trece printr-o etapa de restructurari care are scopul de a consolida pozitia companiei la nivel international pe segmentele de asigurari de sanatate, property si damage. "Aceasta tranzactie reprezinta un alt pas important care face parte din strategia noastra - Ambition 2020 -, in contextul in care ne concentram pe business-uri aflate intr-un punct critic si, de asemenea, continuam sa ne simplificam profilul de business", explica Thomas BUBERL. AXA sustine ca acordul va fi finalizat in cel de-al doilea trimestru al anului viitor.

Saptamana trecuta, trei surse familiare cu situatia in cauza aratau ca, in plin proces de restructurare, AXA ia in considerare sa isi vanda business-ul din Europa Centrala. Crelan, care va deveni astfel al cincilea cel mai mare creditor din Belgia, va achita 540 de milioane de euro cash pentru AXA Belgium, iar acordul va include si trassferul catre AXA Belgium a 100% din Crelan Insurance, compania de asigurari a Crelan.