1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AXA se va alatura unui Fond pentru Agricultura Regenerativa, pentru a contribui la atenuarea schimbarilor climatice

Asiguratorul AXA si grupul de bunuri de larg consum Unilever intentioneaza sa investeasca fiecare cate 100 milioane EUR intr-un nou Fond de Agricultura Regenerativa, in valoare de 1 miliard EUR, care va fi administrat de catre Tikehau Capital, informeaza Reuters, citand un anunt al celor 3 grupuri.

Companiile isi propun sa investeasca fiecare cate 100 milioane EUR in acest fond. Acestea au declarat ca au semnat un memorandum de intelegere pentru a infiinta un nou fond de capital privat (private equity impact fund) dedicat imbunatatirii biodiversitatii si atenuarii schimbarilor climatice prin extinderea agriculturii regenerative, pe care companiile si guvernele o considera o modalitate de a contribui la indeplinirea obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Sustinatorii acesteia spun ca agricultura regenerativa poate combate schimbarile climatice prin refacerea materiei organice din sol si prin restabilirea biodiversitatii degradate a solului, prin extragerea dioxidului de carbon din atmosfera si prin imbunatatirea ciclului apei.

"Prin lansarea acestui fond, obiectivul nostru e de a pune in comun resursele, competentele si expertiza pentru a sprijini inovatiile tehnologice si schimbarile de practici necesare pentru a imbunatati atat sanatatea solului, cat si sanatatea umana", a declarat Pierre ABADIE - Group Climate Director, Tikehau Capital -, o companie care isi propune, la randul ei, sa investeasca 100 milioane EUR in acest fond.

Agricultura acopera aproape 40% din terenurile din lume si este responsabila pentru 17% din emisiile globale de gaze cu efect de sera, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, provocand, totodata, o pierdere a biodiversitatii. Modificarile aduse practicilor agricole ar putea capta pana la 250 de milioane de tone de dioxid de carbon anual doar in SUA, adica 4% din emisiile tarii, potrivit unui raport din 2019 al Academiei Nationale de Stiinte (the National Academy of Sciences).

Companiile urmaresc ca fondul sa investeasca in proiecte si campanii dedicate imbunatatirii conditiilor de sol, limitarii utilizarii apei si furnizarii de culturi cultivate in mod regenerativ, dar si in cele care dezvolta noi tehnologii in domeniul agriculturii regenerative.

Investitiile de impact, ce presupun ca un manager de fond sa urmareasca modul in care banii indeplinesc obiective legate de diversi parametri de mediu, sociali si de guvernanta, reprezinta, potrivit Reuters, un domeniu in crestere pentru investitori.

Potrivit companiilor, divizia de clima a AXA va utiliza tehnologia prin satelit pentru a monitoriza impactul noului fond, in timp ce Unilever va oferi indrumari bazate pe propriile politici si activitati in domeniul agriculturii regenerative.

Detalii, AICI.