1asig.ro
1asig.ro

AXA, de acord sa vanda operatiunile sale de asigurare din Golf, intr-o tranzactie de 269 milioane USD

5 min. / 1.540 cuvinte
AXA a incheiat un acord de vanzare cu Gulf Insurance Group (GIG), ce presupune vanzarea operatiunilor de asigurare detinute de AXA in regiunea Golfului, incluzand participatia sa in AXA Gulf, AXA Cooperative Insurance Company si AXA Green Crescent Insurance Company, informeaza Reinsurance News.

PROMO


Potrivit acordului incheiat intre cele doua entitati, tranzactia se va realiza in schimbul sumei de 269 de milioane de dolari (225 de milioane de euro).

Gulf Insurance Group este o companie de asigurari de top din regiunea Golfului, sustinuta de amprenta globala si expertiza in domeniul asigurarilor ale Fairfax si de cunostintele de piata ale KIPCO, actionari ai GIG. In plus, in cadrul tranzactiei, arata sursa citata, Yusuf Bin Ahmed Kanoo, unul dintre cele mai mari conglomerate din regiune, isi va vinde si participatia sa in AXA Gulf si, respectiv, participatia sa in AXA Cooperative Insurance Company.

"Aceasta tranzactie marcheaza un alt pas pe care AXA il face in calatoria de simplificare continua. Suntem convinsi ca operatiunile AXA din regiunea Golfului vor beneficia de amploarea si de leadership-ul GIG in regiune, pentru a continua sa se concentreze atat pe crestere, cat si pe furnizarea de servicii excelente catre clienti. As dori sa le multumesc echipelor de conducere si tuturor angajatilor din cadrul operatiunilor noastre din regiunea Golfului pentru contributia si angajamentul lor continuu de-a lungul anilor si tin sa le doresc succes pentru viitor", a declarat Thomas BUBERL - Chief Executive Officer (CEO), AXA.

Tranzactia asteapta aprobarea autoritatilor de reglementare si s-ar putea definitiva, potrivit sursei citate, pana in cel de-al treilea trimestru al anului viitor.

1.361 accesari
Sondaj

Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

- Va creste cu peste 10%
- Va creste cu 6-10%
- Va creste cu 1-5%
- Va stagna
- Va scadea


PROMO