1asig.ro
1asig.ro

AXA XL lanseaza un instrument care cuprinde mai bine de 100 de studii de caz de dezastre majore

AXA XL a anuntat lansarea unui nou instrument online - Disaster Recovery Hub -, care cuprinde mai bine de 100 de studii de caz de dezastre majore, in parteneriat cu the Cambridge Center for Risk Studies, din cadrul Cambridge Judge Business School, noteaza Reinsurance News. Hub-ul include vizualizari de date si alte instrumente pentru a evalua rolul pe care il poate juca industria de asigurari in sprijinirea comunitatilor afectate de dezastre.

Studiile de caz din cadrul Disaster Recovery Hub variaza de la inundatiile din Bangladesh, din 2004, la cutremurul din Kashmir (Pakistan, 2005), de la super-furtuna Sandy (2021, SUA), la inundatiile din Germania (2013) si taifunurile din Filipine (2013) si Vietnam (2017). Informatiile propuse in hub includ, printre altele, o comparatie a vitezei de redresare economica si societala, precum si a calitatii redresarii in ceea ce priveste economia, facilitatile si siguranta.

Hub-ul se bazeaza pe un raport recent realizat in colaborare cu AXA XL, care noteaza faptul ca pierderile medii anuale la nivel global cauzate de dezastrele naturale au crescut de la 27 miliarde USD, in perioada 1970 - 1980, la aproape 200 miliarde USD, in perioada 2010 - 2019. Aceasta crestere a fost determinata, in principal, de dezvoltarea economica globala si de cresterea valorii activelor din zonele periculoase, in special in regiunile cu crestere rapida, cum ar fi Asia de Sud-Est.

"Diferenta dintre dezastrele bine gestionate si cele prost gestionate e uriasa si, din pacate, comunitatile mai sarace sunt intotdeauna cele care suporta consecintele, fie ca este vorba de economii dezvoltate sau emergente. Riscul climatic se afla in centrul acestui studiu si este important sa ne amintim ca riscul este o functie a hazardului, a expunerii si a vulnerabilitatii. Modificarile riscului climatic nu sunt determinate doar de un pericol in schimbare. Intelegerea modificarii expunerii si a vulnerabilitatii acestei expuneri, pe masura ce valorile si bunastarea cresc in orase, in special in economiile emergente, este esentiala pentru a intelege diferenta tot mai mare dintre pierderile economice si pierderile asigurate", subliniaza Jonathan GALE - Chief Underwriting Officer, AXA XL.

"Speram ca noul hub - Cambridge Center for Risk Studies Disaster Recovery Hub -, se va dovedi a fi un instrument nepretuit pentru functionarii publici, companii, ONG-uri si alte persoane care joaca un rol in eforturile de recuperare in caz de dezastru. Studiile de caz reunite ofera relatari contrastante despre succese si esecuri in ceea ce priveste recuperarea rapida in urma catastrofelor si consolidarea rezistentei la dezastre si, de asemenea, subliniaza, in mod clar, rolul important jucat de asigurari in aceste eforturi", a punctat si Oliver CARPENTER - Environmental Risk Research Lead, Cambridge Center for Risk Studies.