1asig.ro
1asig.ro

AVIVA aproba vanzarea business-ului sau din Franta, in schimbul sumei de 3,2 miliarde EUR

5 min. / 1.540 cuvinte
Gigantul AVIVA subliniaza ca transformarea sa strategica a facut un nou pas inainte, odata cu vanzarea AVIVA France catre AEMA Groupe, in schimbul unei sume de 3,2 miliarde de euro, informeaza Yorkshire Post.

PROMO


AVIVA a precizat ca aceasta miscare consolideaza semnificativ atat capitalul, cat si lichiditatea AVIVA. De asemenea, vanzarea AVIVA France catre AEMA Groupe ofera securitate angajatilor, dar si continuitate a serviciilor oferite clientilor sub noul patronaj.

"Vanzarea AVIVA France este o etapa foarte importanta in realizarea strategiei noastre. Este un rezultat excelent pentru actionari, clienti, angajati si distribuitori. Tranzactia va spori puterea financiara a AVIVA, va elimina volatilitatea semnificativa si va aduce o concentrare reala in cadrul grupului. AEMA Groupe are un patrimoniu solid in industria asigurarilor din Franta, iar aceasta tranzactie va propulsa compania in Top 5 pe piata franceza. Sunt increzatoare ca AEMA Groupe va fi un excelent proprietar al AVIVA France", a punctat Amanda BLANC - Chief Executive Officer, AVIVA.

Sursa citata mai noteaza ca AVIVA are 2.000 de angajati pe segmentele de asigurari de viata si asigurari generale din York, precum si alti 1.500 de angajati implicati in activitatea companiei de asigurari de viata si sanatate din Sheffield.

1.234 accesari