1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
AUDATEX, despre investigatia ...

AUDATEX, despre investigatia Consiliului Concurentei: Consideram cu tarie ca ne-am conformat permanent legilor

AUDATEX, furnizor de solutii IT pentru sectorul asigurarilor si domeniul auto care permit solutionarea eficienta a daunelor, a transmis ca, desi nu impartaseste pozitia Consiliului Concurentei in ceea ce priveste investigatia anuntata, coopereaza cu autoritatea de concurenta pe intregul parcurs al investigatiei.

"Va confirmam ca AUDATEX face obiectul unei investigatii initiate de catre Consiliul Concurentei, ce vizeaza exclusiv AUDATEX. Desi nu impartasim pozitia Consiliul Concurentei, am cooperat deplin cu autoritatea de concurenta in timpul etapei initiale a investigatiei si vom continua sa cooperam pe intregul parcurs al investigatiei", a declarat, pentru 1asig.ro, Aurel IVAN, Country Manager, AUDATEX Services.

"AUDATEX este deplin angajata in respectarea legislatiei aplicabile, inclusiv a reglementarilor din domeniul concurentei, si consideram cu tarie ca ne-am conformat permanent legilor", a adaugat Aurel IVAN.

Consiliul Concurentei a anuntat luni ca a declansat o investigatie ce vizeaza un posibil abuz de pozitie dominanta al companiei AUDATEX Services SRL in relatia cu unitatile de service auto pe piata din Romania a serviciilor software specializate pentru evaluarea si administrarea daunelor auto, a reparatiilor si lucrarilor de mentenanta pentru autovehicule.

Autoritatea de concurenta spune ca are indicii privind un posibil comportament abuziv AUDATEX ]n relatia cu clientii - unitati de service auto. In acest context, Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul companiei investigate.

Inspectia inopinata a fost autorizata de Curtea de Apel Bucuresti, fiind justificata de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei.

Documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, compania implicata risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.