1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASTRA Asigurari - lider pe segmentul non-auto

Compania ASTRA Asigurari cu subscrieri de 34,2 mil. EUR este lider pe segmentul asigurarilor non-auto, dupa primele sase luni ale anului. Pozitia a doua in acest clasament ii revine companiei ALLIANZ-TIRIAC (32,1 mil. EUR), in vreme ce OMNIASIG ocupa pozitia a treia.

Perioada ianuarie-iunie 2009 a reprezentat, din punctul de vedere al primelor brute subscrise din asigurari generale non-auto, un volum de circa 222 mil. EUR (echivalentul a 20,5% din totalul pietei, in scadere nominala in moneda europeana cu 8% fata de rezultatele inregistrate in exercitiul financiar aferent S1/2008.

In clasamentul primelor 10 al companiilor de asigurari pe acest segment de piata se situeaza trei societati membre ale VIENNA Insurance Group - OMNIASIG (locul 3), ASIROM (locul 5) si BCR Asigurari (pozitia a 8-a), doua companii membre ale GROUPAMA - ASIBAN (locul 9) si BT Asigurari (locul 10).

In acelasi timp, din totalul companiilor prezente in Top 10, singurele companii care au inregistrat evolutii nominale crescatoare pe acest segment sunt ASTRA Asigurari (+91%), GARANTA (+47,2%) si GENERALI (+10,5%).

In cazul pietei de brokeraj in asigurari, volumul estimat de Insurance PROFILE al intermedierilor din polite de asigurari generale non-auto este de circa 34 mil. EUR, echivalentul a 13,7% din totalul pietei de brokeraj. Ca si in cazul asiguratorilor, in fruntea ierarhiei sunt plasate societati al caror portofoliu este compus cu preponderenta din polite de asigurari de tip property si raspunderi civile. De altfel, primele trei societati, ierarhizate dupa criteriul primelor intermediate - MARSH Romania, GRAS SAVOYE si AON Romania -, compun si podiumul realizat pe segmentele asigurarilor property si raspunderilor civile.

Rezultatele neauditate inregistrate de companiile de asigurare si de brokeraj in asigurari, in primele 6 luni ale anului curent, le puteti citi numai in Numarul 3 al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile, care a aparut saptamana trecuta.