ASTRA Asigurari, Sucursala Victoria, Bucuresti - Unde ma asigur? - Asigurari - Totul despre asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 XPRIMM Newsletters 
 PRIMM - Asigurari&Pensii 
 Insurance PROFILE 
 Anuarul Asigurarilor 
 XPRIMM Insurance Report 1 EUR = 4.7274 RON
1 USD = 4.2656 RON


RFI

Unde ma asigur?

Arhiva

ASTRA Asigurari, Sucursala Victoria, Bucuresti


Dan STEFAN
Director Sucursala
Adresa: Sucursala Victoria - Str. Ion Campineanu nr. 16, Sector 1
Localitate (Sector): sector 1
Judetul: Bucuresti
Telefon: 021.312.51.51
Fax: 021.311.27.66; 021.313.13.14

XPRIMM: Cat de puternic a fost impactul crizei economice asupra pietei asigurarilor in anul 2009?
Dan STEFAN: Impactul a fost destul mare mai ales la societatile care aveau portofoliu majoritar pe corporate, atat leasing cat si asigurari de viata legate de credite bancare.

XPRIMM: Cum vedeti evolutia pietei asigurarilor in anul 2010? (in contextul unei prelungiri a crizei economice)
D.S.: Este posibil sa creasca mai ales pe retail si in special pe property.

XPRIMM: Care este in acest moment cea mai stringenta problema a pietei de asigurari din tara noastra? (cu exceptia crizei economice)
D.S.: Pe primul loc as situa problema asigurarilor de locuinta. Pana la urma bunul cel mai de pret al fiecaruia este casa lui si este normal sa inteleaga necesitatea de o asigura.

XPRIMM: Cum a fost receptat sistemul bonus-malus de catre clientii dumneavoastra? Care este opinia dvs. referitoare la acesta?
D.S.: Sistemul bonus-malus este binevenit (cam tarziu in opinia mea). Este ceva normal sa beneficiezi de reducere atata timp cat nu ai provocat daune si sa platesti in plus in functie de cate accidente ai provocat.

XPRIMM: Care vor fi, in opinia dvs., consecintele intrarii in vigoare a legii asigurarii obligatorii a locuintelor asupra pietei de profil?
D.S.: Se vor crea noi oportunitati de reducere a somajului prin angajarea de noi agenti/inspectori de vanzare la nivelul tuturor asiguratorilor.

XPRIMM: Cum a evoluat segmentul corporate in 2009?
D.S.: In ceea ce priveste sucursala pe care o conduc, segmentul corporate nici nu a crescut nici nu a scazut. Pot sa spun cred ca a fost o perioada de stagnare.

XPRIMM: Considerati Bucurestiul ca fiind o piata saturata din punct de vedere al concurentei?
D.S.: Nici pe departe; ganditi-va numai asupra faptului ca in viitorul apropiat se va introduce asigurarea obligatorie a locuintelor.

XPRIMM: Este oportuna, in acest moment, o extindere a fortei de vanzare? Credeti ca situatia economica aduce noi oportunicati in a gasi oamenii pentru a lucra in asigurari?
D.S.: Depinde spre ce segment de piata este orientata politica de vanzare a fiecarei companii de asigurari. Pentru noi este o mare oportunitate acest lucru.

XPRIMM: Ce oportunitati vedeti pentru activitatea Sucursalei/Agentiei dvs. pentru urmatoarea perioada?
D.S.: Deschiderea si mai mare catre segmentul de retail precum si angajarea de la companii concurente a noi inspectori de asigurare .

XPRIMM: Care este structura portofoliului in acest moment? A suferit aceasta modificari ca si consecinta a crizei economice?
D.S.: Din punctul de vedere al subscrierii, portofoliul sucursalei este generat in proportie de 80% de brokeri si de 20% de inspectori de asigurare plus grupa de agenti ai fiecaruia. Totodata, portofoliul a fost mult modificat in ultima perioada . Daca in 2008-2009 , portofoliul a fost propenderent corporate, in 2009 - 2010 portofoliul este majoritar format din retail.

XPRIMM: Cum apreciati rezultatele obtinute de Sucursala/Agentie in anul 2009? Cum se prezinta acestea daca ne raportam la rezultatele din 2008?
D.S.: In 2009 am depasit volumul de incasari din 2008 cu 55%. Acest lucru cred ca spune totul.

XPRIMM: Care sunt obiectivele principale pentru Sucursala/Agentia dumneavoastra in acest an? (Volum total a intermedierilor, structura personal etc.)
D.S.: Realizarea planului propus pe toate formele de asigurare life/non-life cat si atragerea de cat mai multi inspectori de la companiile concurente.


Publicat pe 10.05.2010

PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM