1asig.ro
1asig.ro
ASIROM foloseste inteligenta ...

ASIROM foloseste inteligenta artificiala pentru inspectia de risc a politei CASCO

5 min. / 1.540 cuvinte
ASIROM anunta ca introduce inteligenta artificiala in sistemul de evaluare a avariilor pentru produsul de asigurare auto CASCO. Astfel, cu ajutorul tehnologiei AI, pot fi depistate toate avariile autovehiculului la momentul intocmirii raportului de inspectie de risc.

PROMO


"ASIROM VIG este prima companie din Romania si una dintre primele din Europa care foloseste inteligenta artificiala in procesul de inspectie de risc pentru autovehiculele pe care le preia in asigurare. ASIROM VIG a imbunatatit fluxul de validare a inspectiilor de risc aferente politelor de asigurare CASCO, prin implementarea unor noi tehnologii care folosesc inteligenta artificiala pentru a identifica si evalua daunele existente la momentul intrarii in asigurare", se arata in comunicatul companiei.

In prezent, clientii ASIROM isi pot efectua singuri inspectia de risc pentru politele CASCO, cu ajutorul aplicatiei de pe website-ul asirom.ro, in mai putin de 5 minute, folosind doar telefonul mobil. Concret, pe baza numarului de oferta sau polita, intri in aplicatie, fotografiezi masina conform instructiunilor si, cu un singur click, informatiile sunt transmise catre ASIROM.

Fotografiile folosite pentru generarea raportului de inspectie sunt mai intai analizate prin Solera Visual Intelligence, un instrument bazat pe inteligenta artificiala, care va precompleta raportul inspectiei de risc cu avariile existente. Cu ajutorul tehnologiei AI, pot fi depistate toate avariile autovehiculului la momentul intocmirii raportului de inspectie de risc, oferind o acuratete mai buna in procesul de asigurare.

Noul flux dezvoltat pentru inspectia de risc CASCO a fost conceput pentru a simplifica si imbunatati procesul de colectare fotografii de la client, precum si pentru analiza automata si documentarea starii curente a vehiculului, astfel diminuandu-se riscul de eroare umana.

"Introducerea inteligentei artificiale reprezinta o premiera pe piata asigurarilor din Romania si ne bucuram sa fim pioneri in implementarea acestei tehnologii. Initiativa este, de fapt, inca un pas pe care ASIROM il face pentru simplificarea si eficientizarea proceselor si serviciilor, contribuind la cresterea vitezei de raspuns la solicitarile clientilor si a gradului de satisfactie a acestora", a declarat Cristian IONESCU, Presedinte al Directoratului ASIROM VIG.

Folosirea inteligentei artificiale in depistarea si evaluarea avariilor este un instrument pe care ASIROM si-a propus sa il includa in viitorul apropiat in procesul de instrumentare a dosarelor de dauna, asigurand astfel transparenta totala pentru client si reducerea timpului de procesare a dosarelor de dauna. Aditional, inspectorii de dauna vor avea la dispozitie un asistent virtual care ii va ajuta in evaluarea avariilor si propunerea solutiilor tehnologice potrivite.

"Estimarea daunelor asistata de inteligenta artificiala va produce o schimbare majora in industria asigurarilor auto. Sarcini repetitive de volum ridicat, precum inspectii fizice, fotografiere si raportare vor fi executate mai eficient datorita tehnologiilor digitale ca Visual Intelligence. Prin integrarea acestei tehnologii in procesul de inspectie a riscurilor, putem sustine obiectivul ASIROM de a spori viteza si acuratetea in fluxurile sale de validare si de a imbunatati experientele clientilor", explica Aurel IVAN, Director General Audatex Romania.

"Platforma este intr-un proces continuu de dezvoltare urmarindu-se atat imbunatatirea experientei utilizatorului in aplicatie, precum si cresterea performantei algoritmului de identificare avarii si propunere de solutii tehnologice. Pentru o mai buna calitate a fotografiilor, aplicatia va indruma clientul in procesul de colectare a pozelor prin generarea unei masti cu forma caroseriei specifica vehiculului asigurat. Utilizarea pe scara larga a tehnologiei Solera Visual Intelligence genereaza o crestere a numarului de cazuri instrumentate, ducand la cresterea performantei. Acuratetea procesului de identificare a avariilor se imbunatateste pe masura utilizarii aplicatiei si, in consecinta, se va putea genera automat devizul de reparatie in cazul daunelor, ceea ce va duce la un grad ridicat de digitalizare a procesului de instrumentare a daunelor", transmit oficialii ASIROM.

1.961 accesari