1asig.ro
1asig.ro

ASIROM confirma ca va avea un nou management. Conducerea ar putea fi preluata de un expat

5 min. / 1.540 cuvinte
Mandatul Marianei DIACONESCU, care a ocupat functia de Presedinte al ASIROM incepand din 2011, s-a incheiat, iar conducerea VIENNA Insurance Group impreuna cu aceasta au decis de comun acord ca mandatul sa nu fie prelungit, au anuntat reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa.

PROMO


"Sunt onorata ca timp de 9 ani am avut oportunitatea de a face parte dintr-un colectiv de oameni deosebiti si ca, din anul 2011, am preluat traditia celei mai vechi companii de asigurari din Romania, dezvoltand impreuna o societate puternica, bazata pe valori autentice si durabile. Am convingerea ca ASIROM Vienna Insurance Group va ramane in topul celor mai mari companii de asigurari din Romania si ca va fi in continuare un partener loial atat clientilor, cat si colaboratorilor", a declarat Mariana DIACONESCU.

In continuare, Mariana DIACONESCU se va dedica unei alte provocari profesionale.

In linii mari, pentru ASIROM VIG, perioada in care Mariana DIACONESCU s-a aflat la conducerea companiei a coincis cu o reorganizare a portofoliului si o consolidare a societatii, liniile non-auto majorandu-se de la 30% (T1/2011), pana la circa 39% (martie 2014).Totodata, consolidarea companiei a fost resimtita atat prin majorarile de capital, de rezerve tehnice, cat si a dublarii gradului de prime cedate in reasigurare (24% in 2010 vs. 47% in 2013).

In ceea ce priveste numarul politelor emise, pe segmentul life acesta s-a majorat cu peste 60%, in vreme ce, pe liniile de asigurari generale se apropia de circa 900.000, la finele lui 2013 (fata de 801.000 in 2010) - situatie consemnata si pe fondul cresterii constante a volumului de prime brute subscrise prin intermediul societatilor de brokeraj in asigurari, de la 20%, pana la peste 50% in 2013.Mariana DIACONESCU este un cunoscut specialist in piata de asigurari si in cea financiar-bancara din Romania. Aceasta s-a alaturat companiei ASIROM inca din 2005, in calitate de Director al Directiei Economico-Financiara. Anterior acestei pozitii, Mariana DIACONESCU a ocupat functia de Presedinte al EXIMBANK.

Conform unor surse din piata, conducerea companiei ar urma sa fie preluata de un expat - Cornelius GRANIG, ex-CEO al subsidiarei SIEMENS din Ucraina. Anterior, acesta a lucrat in domeniul bancar in aceeasi tara. Miscarea celor de la VIG ar face din ASIROM singura companie de asigurari detinuta de grup din Romania ce va fi condusa de un expat din fotoliul de CEO.

9.409 accesari