ASIBAN si BCR Asigurari si-au triplat afacerile anul trecut - Asigurari - Asigurari - Totul...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri Bucuresti
2
1 EUR = 4.7383 RON
1 USD = 4.2016 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

ASIBAN si BCR Asigurari si-au triplat afacerile anul trecut


Explozia din 2003 a creditarii a adus zeci de milioane USD in contul asiguratorilor care au avut relatii stranse cu bancile. ASIBAN, controlata de patru banci si BCR Asigurari, fondata de banca omonima, sunt printre castigatori: ambele si-au triplat afacerile in 2003, ajungand impreuna la 10% din piata asigurarilor.
Cu afaceri de 44 mil. USD, de 3 ori mai mult decat in 2002, ASIBAN si-a facut loc printre cei mai mari jucatori, dand peste cap clasamentul pietei asigurarilor generale. "Sa stiti ca nu a fost cu intentie. Cand am facut bugetul, am prevazut o crestere de 35% a cifrei de afaceri in 2003. Estima cineva in noiembrie 2002 boom-ul creditarii din 2003?", a declarat glumet, privind retrospectiv, domnul Dumitru CERACEANU, Directorul General al companiei.
De partea cealalta, BCR Asigurari a avut o evolutie si mai accelerata decat ASIBAN. Abia infiintata, in 2001, compania a beneficiat din plin de cresterea creditarii, dar si a renumelui bancii-mama, care detine aproape jumatate din piata bancara din Romania. "Sigur ca a fost o influenta a cresterii creditarii, dar trebuie spus ca in portofoliul nostru circa 50% reprezinta asigurarile CASCO si sub 20% asigurarile de credite si garantii. E normal acest ritm de crestere avand in vedere ca suntem la inceput. Vizam o pozitie pe piata pe masura pozitiei BCR-ului in sistemul bancar", a spus Romeo JANTEA, Directorul General al companiei.
(Ziarul Financiar, pag 1)

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ASIBAN si BCR Asigurari si-au triplat afacerile anul trecut).
Share |


Publicat pe 02.02.2004 | 1372 vizualizari


TOP Stiri


ArhivaPAID

OMNIASIG
Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM