1asig.ro

ASF si PAID continua campania de informare cu privire la importanta asigurarii obligatorii a locuintelor

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) organizeaza, in perioada 14 - 18 octombrie 2019, cea de-a treia editie a Caravanei PAD, o campanie de constientizare a importantei asigurarii obligatorii a locuintelor.

PROMO


Caravana va fi prezenta in 12 localitati din sudul tarii (Dragasani, Ramnicu Valcea, Baile Govora, Horezu, Targu Jiu, Baia de Arama, Baile Herculane, Drobeta Turnu Severin, Bailesti, Craiova, Rosiorii de Vede si Alexandria) si va presupune intalniri cu reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, precum si cu cei ai autoritatilor locale. In cadrul discutiilor, specialistii ASF si PAID vor oferi toate informatiile necesare, astfel incat participantii la dezbateri sa poata intelege cum ii poate ajuta la nevoie o asigurare obligatorie de locuinta.

Avand in vedere faptul ca, in prezent, aproximativ 1,7 milioane de locuinte (aproximativ 19% din total) sunt asigurate obligatoriu impotriva dezastrelor naturale, exista o nevoie acuta de informare cu privire la responsabilitatile care ii revin fiecarui proprietar de locuinta, dar si cu privire la beneficiile pe care asigurarea obligatorie PAD (Polita de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) le poate aduce acestora.

"Cred ca numai prin intermediul unor campanii masive de informare, riguros organizate, vom putea creste in mod semnificativ gradul de cuprindere a asigurarilor obligatorii a locuintelor. ASF va fi, ca pana acum, aproape de cetateni si le va explica beneficiile acestui tip de asigurare, dar si riscurile la care se expun daca nu-si incheie o astfel de polita", a declarat Cristian ROSU, Vicepresedintele ASF.

Asigurarea obligatorie a locuintei ii protejeaza pe proprietari impotriva efectelor dezastrelor naturale (cutremure, indundatii si alunecari de teren). Statul nu poate sa ofere intotdeauna sprijin proprietarilor ale caror locuinte au fost avariate in urma unor dezastre naturale si care nu aveau incheiate PAD, astfel ca fiecarui roman ii revine responsabilitatea pentru proprietatea sa.


1.073 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO