1asig.ro
1asig.ro

ASF raspunde electronic la reclamatiile primite online

5 min. / 1.540 cuvinte
Incepand cu luna ianuarie a.c., petentii care transmit reclamatiile prin intermediul postei electronice sau prin intermediul portalului ASF vor primi raspunsurile exclusiv online, semnate electronic. Mai mult, cei care si-au creat un cont in aplicatia ASF vor regasi si un istoric al statusului petitiei depuse, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara.

PROMO


Petentii care nu au furnizat o adresa de corespondenta electronica si nici nu si-au creat un cont pe portalul ASF vor primi raspunsurile prin intermediul postei clasice.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a a precizat ca a finalizat, in luna ianuarie a acestui an, implementarea unui proiect care vizeaza introducerea semnaturii electronice pentru raspunsurile aferente petitiilor adresate Autoritatii.

Demersul ASF vizeaza, in primul rand, simplificarea procesului privind instrumentarea reclamatiilor, precum si diminuarea timpului de raspuns pentru petenti.

Analizarea modului in care sunt depuse petitiile la ASF a relevat faptul ca peste 90% dintre acestea sunt trimise prin email sau prin intermediul aplicatiei dedicate de pe site-ul Autoritatii.

Proiectul introducerii semnaturii electronice face parte din strategia pentru digitalizarea si informatizarea activitatilor din cadrul ASF.

Conform celor mai recente informatii publice, in primele sase luni ale anului 2019, ASF a inregistrat in total 9.437 petitii aferente pietei asigurarilor-reasigurarilor. Au fost inregistrate in mod unic pe petent, analizate si solutionate 7.748 petitii transmise de catre asigurati/pagubiti, petitii care intra in sfera de competenta a ASF. In functie de calitatea juridica a persoanei reclamante, se constata ca 65,20% din numarul total al petitiilor au fost transmise de catre persoane fizice, iar 34,80% au fost transmise de catre persoane juridice.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
ASF: Numarul petitiilor de pe piata asigurarilor reprezinta 1% din daunele avizate. Ce au reclamat consumatorii?
TOPUL asiguratorilor la 9 luni. Piata asigurarilor a crescut cu 9%, iar indemnizatiile au avansat cu 16%
Daunele auto, tot mai mari. Vezi ce sume achita asiguratorii!
Peste 90% dintre soferi considera benefica introducerea unor preturi de referinta pentru reparatiile auto

1.059 accesari