1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF in control la Depozitarul Central

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a efectuat, in perioada 5 si 27 septembrie 2016, un control la Depozitarul Central. In urma acestuia, ASF a constatat anumite deficiente si a obligat compania sa implementeze o serie de masuri de remediere.

"In urma verificarilor efectuate cu privire la activitatea desfasurata de catre Depozitarul Central, in perioada 31 mai 2013 - 5 septembrie 2016, echipa de control a ASF a constatat anumite deficiente in ceea ce priveste aplicarea reglementarilor interne ale societatii", se arata in comunicatul transmis de ASF.

Autoritatea a decis atentionarea Depozitarului Central si a unor persoane responsabile, precum si instituirea in sarcina societatii a obligatiei implementarii unui plan de masuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv realizarea unui audit IT pentru o mai buna gestionare a disfunctionalitatilor inregistrate.

Decizia ASF cu privire la implementarea planului de masuri poate fi contestata in termen de 30 de zile de la data comunicarii, urmand a fi publicata in buletinul ASF dupa expirarea perioadei de contestare.

Una dintre prioritatile ASF vizeaza urmarirea indeaproape a respectarii obligatiilor legale asumate de catre entitatile reglementate si supravegheate.