1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF a sanctionat CERTINVEST. Vezi reactia companiei

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a desfasurat un control la societatea de administrare a investitiilor CERTINVEST, in urma caruia a constatat unele aspecte care vor face obiectul unui plan de masuri, stabilind si unele sanctiuni pentru companie.

ASF nu a precizat, in comunicatul de presa transmis luni, care sunt neregulile constatate si ce presupun sanctiunile acordate.

"Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a luat act de concluziile Raportului de control si ale analizei realizate de structurile de supraveghere si control in ceea ce priveste activitatea desfasurata de catre SAI CERTINVEST S.A. Consiliul ASF a decis ca aspectele constatate sa faca obiectul unui plan de masuri care stabileste in sarcina societatii responsabilitati si termene precise de remediere pentru fiecare situatie in parte, stabilind totodata si un numar de sanctiuni", se arata in comunicatul Autoritatii.

Potrivit ASF, ducerea la indeplinire a acestor obligatii de catre SAI CERTINVEST S.A. va fi monitorizata permanent si va face obiectul unor informari si analize care vor fi discutate, cu frecventa trimestriala/semestriala, in cadrul Consiliului.

Activitatea de supraveghere si control este una dintre parghiile prin care ASF urmareste indeplinirea obiectivelor sale fundamentale, printre care asigurarea stabilitatii, competitivitatii si bunei functionari a pietelor de instrumente financiare, promovarea increderii in aceste piete si in investitiile in instrumente financiare, precum si asigurarea protectiei operatorilor si investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase.  

Reactia CERTINVEST:

La solicitarea 1asig.ro, Horia GUSTA, Directorul General al CERTINVEST, a transmis urmatorul mesaj:

"ASF a derulat, in luna iunie a anului trecut, un control curent asupra activitatii CERTINVEST, parte din misiunea constanta de supraveghere exercitata de autoritate.
Raportul, aprobat de Consiliul ASF saptamana trecuta, contine recomandari pentru a asigura in continuare buna desfasurare a operatiunilor CERTINVEST si pentru alinierea activitatii la viziunea ASF privind dezvoltarea pietei.

De asemenea, au fost propuse si o serie de sanctiuni care vizeaza aspecte tehnice, de raportare sau interpretari diferite ale reglementarilor, pe care in comun, echipa CERTINVEST si reprezentantii ASF le vor ajusta in perioada urmatoare.

CERTINVEST colaboreaza in mod constant cu reprezentantii ASF pentru alinierea la toate rigorile practicilor din industrie, pastrand in acelasi timp flexibilitatea si capacitatea de a asigura si in viitor produse inovative si un mod de operare moden".

SAI CERTINVEST este cea mai mare companie romaneasca independenta de asset management, cu active in administrare de peste 250 milioane lei si o experienta de peste 20 de ani in investitii pe piata din Romania.

CERTINVEST a fost infiintata in anul 1994 si, in prezent, activeaza pe piata investitiilor si pensiilor private, fiind cel mai mare administrator independent de active de pe piata romaneasca, cu active administrate de aproximativ 50 milioane de euro de la investitori institutionali, investitori privati cu disponibilitati financiare ridicate si de retail.