1asig.ro

ASF a convocat de urgenta conducerea EUROINS pentru clarificari

5 min. / 1.540 cuvinte
Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Cristian ROSU, a anuntat ca a convocat de urgenta conducerea EUROINS Romania in urma informatiilor conform carora compania de asigurari ar fi incalcat regulamentul.

PROMO


"In urma informatiilor parvenite la ASF, pe multiple canale de comunicare, care semnalau posibile abateri de la reglementarile in vigoare ale societatii EUROINS, in ceea ce priveste instrumentarea si lichiditatea daunelor pentru politele RCA, am convocat in regim de urgenta conducerea societatii pentru clarificari", a declarat Cristian ROSU.

"Dupa analiza datelor si informatiilor, conducerea societatii EUROINS a inteles posibilul impact negativ care ar fi putut avea loc in situatia existentei deciziilor proprii si a hotarat transmiterea in cursul zilei de joi, 28 noiembrie 2019, a unei instructiuni catre toate compartimentele cu atributii in instrumentarea si lichidarea daunelor, prin care sa clarifice modul de operare, astfel incat posibilele abateri de la actele normative incidente sa fie evitate", a adaugat el.

In acest context, un posibil impact asupra consumatorilor a putut fi evitat, in maxim 24h de la strangerea tuturor informatiilor relevante, a precizat Vicepresedintele ASF.

Autoritatea tine sa transmita consumatorilor de produse de asigurare ca este foarte preocupata de conduita in piata asigurarilor si va inteveni in limita legii si a competentelor pe care le are, ori de cate ori constata abateri de la aceasta.

In legatura cu informatiile vehiculate in unele canale media in data de 27 noiembrie, EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare SA a confirmat joi ca va continua sa isi indeplineasca obligatiile legale fata de clientii RCA prin asigurarea unui flux complet, pe intreg teritoriul Romaniei. "Documentele interne publicate sunt versiuni preliminarii, incomplete, si au fost folosite intr-un context manipulativ", au mai spus oficialii companiei.

Veniturile EUROINS Romania au crescut cu 29% in al treilea trimestru din 2019, la aproape 197 milioane de euro.
CITITI PE ACEEASI TEMA:
De ce au fost amendate companiile CITY si EUROINS cu cate 50.000 de lei

1.941 accesari