1asig.ro
1asig.ro
ASF a continuat programul de ...

ASF a continuat programul de educatie financiara in 12 universitati

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a organizat, de la inceputul acestui an universitar (perioada octombrie - noiembrie 2019), o serie de evenimente dedicate educatiei financiare in 12 universitati din: Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Targu Mures, Craiova, Oradea, Constanta, Bacau, Galati si Bucuresti.

PROMO


Laboratoarele Academice, evenimentele ASF dedicate educatiei financiare din mediul universitar, au prilejuit intalnirea lectorilor Autoritatii cu studenti din Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" si Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie "George Emil Palade" din Targu Mures, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea "Ovidius" din Constanta, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, Universitatea "Danubius" din Galati, Universitatea Romano-Americana si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

Cu aceste ocazii au fost prezentate si dezbatute, in cadrul unor discutii interactive, mecanismele si principiile de functionare ale pietelor financiare non-bancare. Din interactiunile avute cu studentii a reiesit faptul ca exista un interes ridicat in randul acestora cu privire la temele si subiectele referitoare la pietele financiare non-bancare.

Studentii, in special cei de la facultatile cu profil economic, au discutat in mod aplicat cu reprezentantii ASF si despre modalitatile in care cunostintele obtinute in facultate pot fi valorificate in mod optim in cariera profesionala, in piata financiara.

La work-shop-urile sustinute de lectorii ASF, in universitatile din cele zece orase, au participat peste 1.000 de studenti, a anuntat Autoritatea.

Educatia financiara este o componenta esentiala a procesului de protectie a drepturilor si a intereselor consumatorilor si reprezinta una dintre directiile strategice de actiune ale ASF.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. Cele trei sectoare insumeaza peste 10 milioane de participanti.

1.001 accesari