1asig.ro
1asig.ro

ASF a confirmat demisia lui Marius VORNICEANU

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara a confirmat, ieri, informatiile aparute in mass media legate de demisia lui Marius VORNICEANU, Vicepresedintele institutiei responsabil cu sectorul de asigurari. Pana la numirea unui nou Vicepresedinte, atributiile sale vor fi preluate de catre Misu NEGRITOIU, actualul Presedinte al institutiei, au precizat mai multe surse din piata.

PROMO


Conform anuntului ASF, Marius VORNICEANU a inaintat demisia sa Parlamentului Romaniei pe data de 28 septembrie si va parasi functia incepand cu data de 3 octombrie.

In aceasta perioada, ASF trebuie sa stabileasca tarifele de referinta pe linia RCA, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta aprobata de Guvernul Romaniei pe 14 septembrie, dupa o serie de proteste ale transportatorilor care au invocat cresteri substantiale ale primelor in ultimii ani.

Potrivit actului normativ, tarifele RCA vor fi plafonate pe o perioada sase luni, in calculul tarifului de prima, asiguratorii RCA urmand sa utilizeze criterii de risc, coeficienti de majorare si/sau corectie si alte instrumente de ajustare a tarifelor elaborate de ASF.

Anterior numirii in cadrul ASF, Marius VORNICEANU a fost consilier la Curtea de Conturi in perioada 2008 - 2014 si a detinut mai multe pozitii de conducere in carul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili in intervalul 2002 - 2007.

Membrii Consiliului ASF sunt numiti de Parlamentul Romaniei. In prezent, nu se cunoaste cand va fi desemnat un inlocuitor pentru pozitia lasata vacanta de Marius VORNICEANU.

2.509 accesari