1asig.ro
1asig.ro
ASF a avizat alocarea auditorilor ...

ASF a avizat alocarea auditorilor pentru asiguratorii care participa la exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor

5 min. / 1.540 cuvinte
Alocarea auditorilor pentru societatile participante la exercitiul BSR - exercitiului de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania - a fost aprobata de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara).

In urma revizuirii documentelor comunicate de catre solicitanti si a verificarii respectarii criteriilor de eligibilitate, au fost selectate drept eligibile urmatoarele companii de consultanta si audit financiar:
  • Ernst & Young Assurance Services SRL in asociere cu Ernst & Young Business Advisory Solutions;
  • Mazars Romania SRL;
  • KPMG Audit SRL;
  • PricewaterhouseCoopers Audit SRL;
  • Deloitte Audit SRL.
Regasiti AICI lista auditorilor desemnati, in conformitate cu prevederile legale aplicabile, sa efectueze evaluarea companiilor participante la exercitiul BSR.

Pentru a dobandi o intelegere aprofundata si pentru a constientiza riscurile si vulnerabilitatile sectorului asigurarilor din Romania, ASF a decis sa efectueze un exercitiu de evaluare a activelor si pasivelor (BSR - Balance Sheet Review) in cooperare cu Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA).

Un exercitiu similar a fost efectuat pe piata romaneasca de asigurari in perioada 2014-2015, cu rezultate extrem de relevante atat pentru societatile de asigurare, cat si pentru asigurati. Desi a existat o evolutie constanta a sectorului de la finalizarea acestui exercitiu, piata romaneasca de asigurari se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de concentrare si isi mentine dependenta de asigurarea de raspundere civila auto (MTPL), precum si o crestere rapida a anumitor societati pentru activitatea de credit si garantie.

Evaluarea va fi efectuata de parti externe independente cu o reputatie profesionala inalta si cu experienta internationala. Evaluarea va fi supravegheata de un Comitet de Coordonare (SC) care include reprezentanti ai ASF si ai EIOPA.

Exercitiul acopera cele 26 societati de asigurare si reasigurare din Romania carora le este aplicabil regimul Solvabilitate II. Evaluarea desfasurata de auditori va demara la data de 2 decembrie 2020 si va fi incheiata pana la data de 2 martie 2021. Data de referinta pentru datele utilizate in evaluare este 30 iunie 2020, potrivit datelor publicate de ASF.Piata asigurarilor a raportat o crestere de 3,4% in primele sase luni din 2020, pana la valoarea de 5,6 miliarde de lei. Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale s-au ridicat, in intervalul ianuarie-iunie al anului 2020, la valoarea de aproximativ 4,5 miliarde lei, in crestere cu 5,4% fata de aceeasi perioada a anului anterior, iar PBS aferente asigurarilor de viata au insumat aproximativ 1,1 miliarde lei, cu 4,2% mai putin fata de semestrul I al anului 2019.

3.032 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO