1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ANAF a actualizat Ghidul fiscal ...

ANAF a actualizat Ghidul fiscal pentru persoanele care realizeaza venituri din inchirierea bunurilor mobile si imobile

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a actualizat Ghidul fiscal al contribuabililor persoanelor fizice care realizeaza venituri din inchirierea si subinchirierea bunurilor mobile si imobile si din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala.

Acesta fiind disponibil pe portalul www.anaf.ro, in sectiunea Asistenta Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente si alte materiale informative, la urmatorul link: https://static.anaf.ro/.../Asiste.../Ghid_chirii_2022_05.pdf.

Persoanele fizice care realizeaza venituri din aceste activitati au obligatia de a depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), pana la data de 25 mai.

Contribuabilii pot obtine informatii detaliate si telefonic, apeland Serviciul central de asistenta telefonica a contribuabililor - Call-center, la numarul de telefon 031.403.91.60.

Totodata, pe canalul de YouTube ANAF sunt disponibile materiale video referitoare la modalitatea de completare a declaratiei unice pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din chirii.