1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ investeste in retelele de gaze naturale si electricitate din Romania prin preluarea a 30% din E.ON Distributie

Grupul ALLIANZ a ajuns la un acord cu E.ON pentru a achizitiona un pachet de 30% din E.ON Distributie Romania, operatorul de retea de energie electrica si de distributie a gazelor naturale, ce acopera judetele din partea de nord a Romaniei, a anuntat, vineri, asiguratorul.

In urma tranzactiei, E.ON va detine 56,5 % din E.ON Distributie Romania, iar Ministerul Energiei va continua sa detina cele 13,5 % ramase.

"Romania este o piata europeana cu potential. Prin aceasta investitie, vom continua sa dezvoltam si sa ne diversificam in mod substantial portofoliului de active de infrastructura de inalta calitate. Aceasta masura este in acord cu strategia de investitii a ALLIANZ ca investitor pe termen lung", a declarat Christian FINGERLE, Director de investitii, responsabil pentru investitiile in infrastructura, la ALLIANZ Capital Partners.

"Suntem incantati de parteneriatul cu E.ON si, de asemenea, cu Ministerul Energiei si suntem nerabdatori sa contribuim la succesul afacerii", a adaugat el.

Tranzactia este asteptata sa se incheie pana la finele acestui an.

E.ON Distributie Romania detine si administreaza o retea de conducte de distributie a gazelor naturale de peste 20.000 de km, precum si o retea de distributie a energiei electrice de peste 80.000 de km, care deservesc circa 3 milioane de clienti. Acesta reprezinta un activ de infrastructura esential in Romania, ce functioneaza in conformitate cu un cadru de reglementare bine stabilit.