1asig.ro
1asig.ro
ALLIANZ-TIRIAC a lansat o ...

ALLIANZ-TIRIAC a lansat o asigurare de raspundere profesionala pentru magistrati

5 min. / 1.540 cuvinte
ALLIANZ-TIRIAC lanseaza asigurarea de raspundere profesionala dedicata magistratilor, care ii protejeaza pe acestia in situatiile in care au produs prejudicii statului roman, in urma unor erori juridiciare din grava neglijenta, si sunt obligati sa suporte aceste prejudicii printr-o hotarare judecatoresca.

PROMO


"Polita reprezinta un sprijin real pentru magistratii din Romania, care sunt degrevati astfel de plata unor sume considerabile, pe care, in absenta unei asigurari, le-ar datora statului", explica asiguratorul.

Asigurarea ALLIANZ-TIRIAC acopera, in varianta standard, prejudicii in limita a 250.000 de lei sau 500.000 de lei, suma asigurata fiind stabilita in functie de propria evaluare a clientului.

Exista posibilitatea incheierii politei cu o suma asigurata mai mare, de pana la 500.000 euro, in anumite conditii. In plus, cheltuielile suportate de asigurat pentru exercitarea dreptului la aparare, se despagubesc in cuantumul a 20% din valoarea sumei asigurate.

"ALLIANZ-TIRIAC vine cu un produs unic pe piata, care ii ajuta pe magistrati sa isi desfasoare in continuare activitatea cu profesionalism si incredere. Suntem in permanenta atenti la nevoile clientilor si ne bucuram ca am reusit sa gasim o solutie pentru eliminarea grijilor inutile privind repercusiuni costisitoare in cazul unor erori judiciare", a declarat Marilena BARLIGA (foto), Director Divizie Market Management si Comunicare.

Un beneficiu important, inclus in varianta standard a produsului, este existenta unei perioade de retroactivitate de 3 ani. Aceasta inseamna acoperire pentru prejudicii din erori judiciare savarsite inainte de intrarea in valabilitate a politei, pe perioada de retroactivitate acoperita, daca prejudiciile au fost constatate si aduse la cunostinta asiguratului ulterior incheierii politei, respectiv in timpul perioadei asigurate. Sunt acoperite prejudicii constatate printr-o decizie definitiva a instantei judecatoresti.

Perioada de retroactivitate poate fi extinsa pana la 5 ani, cu o prima suplimentara.

Un beneficiu suplimentar pentru asiguratii care decid sa reinnoiasca polita la ALLIANZ-TIRIAC este mentinerea datei de retroactivitate, fara costuri suplimentare. Practic, la fiecare reinnoire, perioada acoperita retroactiv de ALLIANZ-TIRIAC se extinde automat cu 12 luni, iar prima de asigurare se mentine. De exemplu, daca in primul an de asigurare polita se incheie cu perioada standard de retroactivitate de 3 ani, in anul 2 de asigurare perioada de retroactivitate acoperita de ALLIANZ-TIRIAC va fi de 4 ani.

Noul produs a fost creat pentru a raspunde schimbarii cadrului legal, care obliga magistratii din Romania sa incheie o asigurare de raspundere civila profesionala. Caracteristicile produsului si conditiile de asigurare au fost conturate in urma discutiilor cu reprezentantii magistratilor, pentru identificarea nevoilor acestora.

"Produsul vine in sprijinul a peste 7.000 de magistrati - judecatori si procurori - care activeaza in sistemul judiciar romanesc si care se pot baza de acum inainte pe un partener de incredere, precum ALLIANZ-TIRIAC", au spus oficialii companiei.

Asigurarea de raspundere destinata magistratilor vine in completarea unui portofoliu deja extins de asigurari de raspundere profesionala oferit de ALLIANZ-TIRIAC, adresate expertilor din diverse domenii: medici, avocati, notari, experti contabili, auditori, practicieni in insolventa, mediatori, consultanti fiscali, brokeri de asigurari etc.

1.607 accesari