ALLIANZ-TIRIAC, Sucursala Banu Mantu, Bucuresti - Unde ma asigur? - Asigurari - Totul despre asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 XPRIMM Newsletters 
 PRIMM - Asigurari&Pensii 
 Insurance PROFILE 
 Anuarul Asigurarilor 
 XPRIMM Insurance Report 1 EUR = 4.7274 RON
1 USD = 4.2656 RON


RFI

Unde ma asigur?

Arhiva

ALLIANZ-TIRIAC, Sucursala Banu Mantu, Bucuresti


Oana ANDREESCU
Director Sucursala
Adresa: Str. Iacob Felix nr. 28, parter, Sector 1
Localitate (Sector): sector 1
Judetul: Bucuresti
Telefon: 021.650.00.20
Fax: 021.650.00.16

XPRIMM: Cat de puternic a fost impactul crizei economice asupra pietei asigurarilor in anul 2009?
Oana ANDREESCU: Efectele crizei economice s-au resimtit inevitabil si in piata asigurarilor, mecanismele acesteia fiind influentate direct de catre modul de functionare a economiei. Cred ca 2009 a prefigurat anul 2010, instabilitatea din mediul economic si cel politic, fiind departe de a crea un mediu favorabil reluarii cresterii acestui domeniu de activitate.

XPRIMM: Care este in acest moment cea mai stringenta problema a pietei de asigurari din tara noastra? (cu exceptia crizei economice)
O.A.: Principala problema cu care se confrunta piata asigurarilor este modul in care sunt percepute asigurarile de catre consumatori, aceasta cunoscand o crestere importanta mai ales in ultimii 10-15 ani, prin penetrarea anumitor segmente de populatie. Ne confruntam cu o lipsa de informare in randul consumatorilor, iar criza economica a adus pe langa neajunsurile materiale, incertitudine si neincredere.

XPRIMM: Cum a fost receptat sistemul bonus-malus de catre clientii dumneavoastra? Care este opinia dvs. referitoare la acesta?
O.A.: Introducerea de catre CSA, la 1 ian. 2010, a sistemului bonus-malus, a fost perceputa pozitiv de catre asigurati, in mod special de catre posesorii de autovehicule, care inregistrau o daunalitate foarte mica. Principiul acestui sistem favorizeaza conducatorii prudenti si ii descurajeaza pe cei care produc daune auto mari.

XPRIMM: Care vor fi, in opinia dvs., consecintele intrarii in vigoare a legii asigurarii obligatorii a locuintelor asupra pietei de profil?
O.A.: Introducerea asigurarii obligatorii a locuintelor va duce la cresterea numarului detinatorilor de asigurari de locuinte facultative, intrucat limitele impuse de lege, 10.000 EUR, respectiv 20.000 EUR sunt insuficiente in cazul producerii unui risc catastrofic. In plus, riscurile frecvente, precum incendiul, inundatiile produse de instalatii, urmarile riscului de furt nu sunt acoperite de catre polita obligatorie.

XPRIMM: Considerati Bucurestiul ca fiind o piata saturata din punct de vedere al concurentei?
O.A.: In Bucuresti se constata intradevar o mai mare concentrare a intermediarilor in asigurari, insa gradul de penetrare a asigurarilor in randul locuitorilor din acest oras nu releva o piata saturata.

XPRIMM: Ce oportunitati vedeti pentru activitatea Sucursalei dvs. pentru urmatoarea perioada?
O.A.: Nu intrevad multe oportunitati de dezvoltare in perioada urmatoare. Consider ca parcurgem o perioada in care trebuie sa ne aplecam cu si mai multa grija asupra propriului portofoliu de clienti, cresterea calitatii serviciilor si implicit a gradului de satisfactie a clientilor fiind principalul deziderat al sucursalei noastre.

XPRIMM: Care este structura portofoliului in acest moment? A suferit aceasta modificari ca si consecinta a crizei economice?
O.A.: Detinem un portofoliu compus in mare parte din persoane fizice, precum si din intreprinderi mici si mijlocii. Efectele negative rezultate din comprimarea economiei s-au manifestat si in randul propriilor clienti confruntandu-ne cu frecvente cazuri de renuntare la contracte, multi dintre acestia preferand autoasigurarea. De asemenea, scaderea finantarilor acordate de banci si de catre firmele de leasing, a atras diminuarea vanzarilor politelor de asigurare.

XPRIMM: Cum apreciati rezultatele obtinute de Sucursala in anul 2009? Cum se prezinta acestea daca ne raportam la rezultatele din 2008?
O.A.: In ciuda climatului economic nefavorabil existent in anul 2009, am reusit sa obtinem o crestere de 8% a primelor subscrise provenite din activitatea de asigurari generale fata de rezultatele inregistrate in anul 2008. Acest lucru s-a datorat atentiei sporite acordate portofoliului existent, precum si orientarii catre noi segmente de piata.

XPRIMM: Care sunt obiectivele principale pentru Sucursala dumneavoastra in acest an? (Volum total a intermedierilor, structura personal etc.)
O.A.: Vom continua procesul amplu de recrutare demarat in cursul anului anterior prin cresterea numarului de intermediari si pregatirea calitativa a acestora, contextul actual al pietei fortei de munca fiind favorabil dezvoltarii unei echipe profesioniste.


Publicat pe 11.05.2010PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM