ALLIANZ-TIRIAC, SMB, Bucuresti - Unde ma asigur? - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 XPRIMM Newsletters 
 PRIMM - Asigurari&Pensii 
 Insurance PROFILE 
 Anuarul Asigurarilor 
 XPRIMM Insurance Report 1 EUR = 4.7274 RON
1 USD = 4.2656 RON


RFI

Unde ma asigur?

Arhiva

ALLIANZ-TIRIAC, SMB, Bucuresti


Sorin ZAHARESCU
Director Sucursala Bucuresti
Adresa: Str. Gen. Ernest Brosteanu nr. 20
Localitate (Sector): sector 1
Judetul: Bucuresti
Telefon: 021.20.71.400
Fax: 021.20.71.430

XPRIMM: Cat de puternic a fost impactul crizei economice asupra pietei asigurarilor in anul 2009?
Sorin ZAHARESCU: Anul 2009 a adus pentru piata de asigurari o diminuare a business-ului asociat cu scaderea dramatica a leasing-ului si creditarii. Practic, prin scaderea inregistrata piata asigurarilor se intoarce in timp, inapoi la nivelul anului 2007. Din datele preliminare pe care le cunosc, anul 2009 a inregistrat o scadere de cca. 5-6 % fata de 2008, raportat la volumul de prime brute subscrise. Diferentiat, sectorul de asigurari generale a scazut cu cca. 4-5%, iar cel de asigurari de viata cu cca. 12-13%. La nivelul companiei ALLIANZ-TIRIAC, scaderea inregistrata pe asigurari generale este de 6%, iar cea de pe segmentul asigurarilor de viata de 17%.

XPRIMM: Cum vedeti evolutia pietei asigurarilor in anul 2010? (in contextul unei prelungiri a crizei economice)
S.Z.: Dupa trecerea primelor doua luni, nu vad nici o oportunitate pentru 2010. Practic, astazi ne aflam sub nivelul anului 2009, dupa criteriul primelor brute subscrise. Cred ca un impact pozitiv in piata "se va simti" abia in anul 2011.

XPRIMM: Care este in acest moment cea mai stringenta problema a pietei de asigurari din tara noastra? (cu exceptia crizei economice)
S.Z.: Printre cele mai stringente probleme se regasesc scaderea mediului economic, politica fiscala a statului si nu in ultimul rand lipsa banilor.

XPRIMM: Cum a fost receptat sistemul bonus-malus de catre clientii dumneavoastra? Care este opinia dvs. referitoare la acesta?
S.Z.: Datele statistice au aratat ca cca. 90% din asigurati s-au bucurat de bonus, deci o incurajare pentru cei fara daune. Pe viitor apreciez ca, conducatorii auto vor acorda o mai mare atentie disciplinei rutiere si atentie in actul de conducere.

XPRIMM: Care vor fi, in opinia dvs., consecintele intrarii in vigoare a legii asigurarii obligatorii a locuintelor asupra pietei de profil?
S.Z.: In primul rand va creste, pe langa gradul de familiarizare a populatiei cu fenomenul asigurarilor si increderea in companiile de asigurare. In opinia mea, va fi necesara trecerea unei perioade de 3-4 ani pana cand popolatia va incheia asigurari de locuinte la nivelul RCA-ului. Apreciez ca legislatia actuala trebuie revizuita pentru a putea fi acceptata de toate companiile de asigurare.

XPRIMM: Cum a evoluat segmentul corporate in 2009? Dar cel de retail?
S.Z.: Ambele segmente au inregistrat scaderi fata de anul 2008; atat societatile cat si persoanele fizice s-au confruntat cu aceleasi tipuri de probleme.

XPRIMM: Considerati Bucurestii ca fiind o piata saturata din punct de vedere al concurentei?
S.Z.: Categoric nu. Concurenta obliga companiile la eforturi suplimenare in favoarea asiguratiilor. Dar trebuie subliniat ca intr-o piata concurentiala din ce in ce mai acerba, parghiile statului de control trebuie sa se aplice fara exceptii. Deci, mult mai multa fermitate!

XPRIMM: Este oportuna, in acest moment, o extindere a fortei de vanzare? Credeti ca situatia economica aduce noi oportunicati in a gasi oamenii pentru a lucra in asigurari?
S.Z.: Cresterea fortei de vanzare este un unul din elementele cele mai importante in dorinta companiilor de asigurari de a-si majora volumul de afaceri. Selectarea acestei forte de vanzare trebuie facuta cu mare atentie, deoarece profesia de inspector, agent sau broker implica cunostinte teoretice temeinice si folosirea tehnicii informationale la nivel avansat. Cu toate ca somajul a ajuns la 8,2 %, solicitarile de a intra in acest business sunt "destul de firave".


Publicat pe 08.06.2010

PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM