1asig.ro
1asig.ro

ALLIANZ: Incendiul, "cea mai importanta cauza a pierderilor provocate in sectorul de asigurari de constructii", la nivel global

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu pe o perioada de 5 ani, care a analizat peste 13.000 de cereri de despagubire pe sectorul de asigurari de constructii, realizat de catre ALLIANZ, a identificat principalele tendinte la nivelul pierderilor in domeniu. Concluzia, incendiul este cea mai importanta cauza a pierderilor provocate pe segmentul de asigurari de constructii, acest risc fiind raspunzator pentru 27% (sau 2,35 miliarde de dolari) din totalul de 8,8 miliarde de dolari aferent celor 13.000 de cereri de despagubire analizate de catre Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), informeaza Global Construction Review.

PROMO


Pagubele provocate de furtuni reprezinta a doua cea mai importanta cauza ca numar, fiind responsabila pentru 1 din 10 cereri de despagubire. La nivel de frecventa, produsele defecte reprezinta cauza cea mai importanta si, totodata, al doilea cel mai important grup de cauze legate de severitate, mai arata acelasi studiu, care subliniaza ca cererile de despagubire care au la baza produse defecte sunt de trei ori mai numeroase decat cererile de despagubire pentru pagubele provocate de furtuni.

"Se observa, la nivel global, o crestere a cererilor de despagubire care au la baza produse defecte si/sau controlul calitatii", precizeaza Martin ECKEL - Senior General Adjuster, AGCS. Raymond HOGENDOORN - Global Head of Property & Engineering Claims, AGCS -, arata evolutiile intinse pe perioade mai lungi de timp pot aduce si pierderi mai mari, dar si ca noile tehnologii, precum dronele, modelarea computerizata etc., pot imbunatati eficienta si intregul proces de revendicare a despagubirilor.

"Sumele asigurate sunt, astazi, mult mai mari, proiectele cu valori cuprinse intre 5 si 10 miliarde de dolari nefiind neobisnuite, iar cererile de despagubire pot fi de ordinul zecilor de milioane de dolari. Atunci cand are loc o dauna, sunt atat de multe persoane prezente la locul incidentului, care reprezinta parti diferite implicate in proces, precum si atat de multe activitati care au loc simultan, incat poate fi extrem de dificil sa intelegi succesiunea unui eveniment de dauna. Cu toate acestea, putem folosi tot mai mult tehnologia pentru a accesa date si informatii care ne pot ajuta sa intelegem mai bine cauza daunei si, totodata, ne pot ajuta sa acceleram procesul de despagubire", a explicat Raymond HOGENDOORN.

514 accesari