1asig.ro
1asig.ro

ALB si CPBR vor infiinta Federatia Patronala a Serviciilor Financiare

5 min. / 1.540 cuvinte
Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB) si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) au decis infiintarea, impreuna, a primei federatii patronale din domeniul serviciilor financiare din Romania, pentru a facilita o cat mai buna reprezentare a intereselor membrilor si a angajatilor acestora.

PROMO


Federatia patronala ce urmeaza a fi infiintata in prima parte a anului viitor, are in vedere afilierea ulterioara la una dintre principalele Confederatii patronale pentru o cat mai judicioasa reprezentare in cadrul dialogului tripartit Guvern-Patronat-Sindicate, potrivit Legii Dialogului Social. ALB si CPBR impartasesc deja principii comune prin natura serviciilor similare oferite, fiind interesate sa contribuie impreuna in viitor la proiecte structurate pe directii muliple, precum etica, transparenta, legislatie, educatie financiara, politici anti-frauda etc.

CPBR si ALB isi vor pastra individualitatea in cadrul federatiei, urmand sa aiba drepturi egale.

"Am luat hotararea infiintarii acestei federatii patronale deoarece credem ca putem fi mai puternici impreuna nu numai in ceea ce priveste interesele noastre convergente ci si in avantajul pietei serviciilor financiare din Romania si a clientilor nostri", a declarat Steven van GRONINGEN, Presedintele Consiliului Director al CPBR. "Ma bucur sa pot face acest anunt chiar astazi, cand ALB sarbatoreste 10 ani de la infiintare", a adaugat el.

"Dorim sa putem aborda si in comun problemele de multe ori complexe din zona consumatorilor nostri, inclusiv pe partea de prudentialitate si reglementare. In plus, in contextul evolutiilor reglementarilor europene, avand consumatori comuni, trebuie sa putem avea si o voce comuna," a explicat la randul sau Felix DANILIUC, Presedintele ALB.

Membrii CPBR, organizatie patronala infiintata in aprilie 2014, sunt Banca Comerciala Romana (BCR), BRD - Groupe Societe Generale, RAIFFEISEN Bank, UniCredit-Tiriac Bank, ING Bank Romania si VOLKSBANK Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.

ALB numara in prezent 35 de membri principali si parteneri, in majoritate institutii financiare nebancare. Parte dintre membrii ALB apartin acelorasi grupuri financiare internationale din care fac parte si majoritatea membrilor CPBR. Potrivit statisticilor proprii, membrii ALB acopera circa 90% din totalul activitatilor de multi-creditare (leasing si credite de consum) la nivelul IFN-urilor din Romania, ALB fiind si membra a Federatiei Creditului de Consum din Europa - Eurofinas si a Federatiei Europene a Companiilor de Leasing - Leaseurope.

3.233 accesari