1asig.ro
1asig.ro

AIR & Aon: Pierderi asigurate de 1,9 miliarde de euro dupa furtuna Sabine

5 min. / 1.540 cuvinte
Pierderile provocate industriei de asigurari de furtuna Sabine (cunoscuta si sub numele de Ciara) ar putea atinge pragul de 1,9 miliarde de euro, arata o analiza realizata de AIR Worldwide si Aon. Pierderile nu includ, insa, si pagubele provocate de inundatii, ceea ce sugereaza ca, cel mai probabil, pierderile reale cu care se va confrunta industria vor fi mult mai mari.

PROMO


Potrivit AIR Worldwide, cele mai mari pierderi provocate de furtuna Sabine (Ciara) vor fi inregistrate in Germania, Franta si Marea Britanie. Cunoscuta sub numele de Ciara in Marea Britanie si Sabine in Europa continentala, furtuna a afectat Irlanda, Marea Britanie, Franta, Olanda, Belgia, Polonia, Cehia, Slovenia, Suedia, Danemarca si Norvegia (acolo unde e cunoscuta sub numele de Elsa).

AIR Worldwide sustine ca estimarile sale cu privire la pierderile provocate de Sabine (Ciara) includ pagubele provocate pe segmentul property (rezidential, comercial, industrial, agricultura, auto), inclusiv cladiri si continuturile acestora, precum si pe cele provocate de intreruperea afacerii. Cu toate acestea, estimarile realizate de AIR Worldwide nu includ si pagubele provocate de inundatii, ceea ce, cel putin in Marea Britanie, ar insemna pierderi de sute de milioane de dolari, poate si mai mult. "Estimarile preliminare realizate de asiguratori si grupuri din industrie plaseaza pierderile asigurate la un nivel de sute de milioane de euro, poate chiar peste 1 miliard de euro. Per ansamblu, pierderile economice vor fi mult mai mari", arata Aon.

Pe de alta parte, RMS estimeaza ca pierderile pe care furtuna Sabine (Ciara) le-a provocat industriei se vor situa intre 1,1-1,8 miliarde de euro. Potrivit RMS, 50% din pierderile asigurate vor fi inregistrate in Germania. RMS sustine ca estimarea sa este bazata pe o reconstructie realizata cu ajutorul versiunii 15.0 a modelului Europe Windstorm Models si nu include pierderile pe segmentul de infrastructura. De asemenea, RMS nu specifica exact daca pierderile asigurate includ si pagubele provocate de inundatii, dar specialistii sustin ca, avand in vedere ca RMS a folosit Europe Windstorm Models, pierderile 1,1-1,8 miliarde de euro nu le includ pe cele provocate de inundatii.

"Cel mai probabil, furtuna Ciara (Sabine) va fi prima furtuna din acest sezon cu pagube de ordinul miliardelor de euro. Acest eveniment a prezentat caracteristici tipice furtunilor europene, cu daune provocate in mai multe tari, fiind comparabil cu furtuna Emma din 2008. Estimarea pierderilor realizata de RMS reprezinta incertitudinea actuala in ceea ce priveste pierderile, care este determinata, in principal, de rafale prelungit de vant care afecteaza mai multe regiuni de pe continent", a declarat Michele LAI - Product Manager for Europe Climate Models, RMS.
356 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO