1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AIG Life investeste doar in Romania

AIG Life, una din primele trei companii de asigurari de viata de pe piata romaneasca, nu a folosit deloc posibilitatea de a investi banii clientilor sai in strainatate, chiar daca a cerut si a obtinut de la Banca Nationala, in 2001, dreptul de a investi 5 mil. $ peste granita.
"N-am folosit deloc aceasta facilitate si nici n-am mai cerut o noua aprobare pentru investitii in strainatate. Toti banii sunt si vor fi investiti aici. Piata locala are suficient de multe instrumente de investitii. Banii ii avem plasati, cea mai mare parte, in titluri de stat", a explicat Martin ZONNEVELD, noul director al companiei.
AIG Life a avut incasari din prime brute de asigurari de viata pe primele sase luni de 5 mil. $ (160 mld. lei), mai mult cu 60%, in dolari, decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Compania are ca obiectiv pentru 2002 vanzari mai mari de 10 mil. $. Piata asigurarilor de viata este estimata la 95-100 milioane $n anul acesta, ceea ce i-ar aduce companiei americane o cota de piata de cel putin 10%, fata de 9% anul trecut.
Revenirea lui Martin Zonneveld la conducerea companiei coincide cu alte doua evenimente majore: dublarea capitalului social, de la 100 la 200 mld. lei (printr-un aport in numerar din partea companiei mama de 3 mil. $) si mutarea intr-un nou sediu (cladirea Europe House, din Piata Victoriei), care va avea loc curand.
(Ziarul Financiar, pag. 6)
PROMO