ABILS pentru societatile de asigurare din Europa Centrala si de Est in calitate de potentiali...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri 1 EUR = 4.7216 RON
1 USD = 4.2706 RON


RFI

Opinii

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

ABILS pentru societatile de asigurare din Europa Centrala si de Est in calitate de potentiali investitori


Kirill SAVRASSOV
Senior Vice-President & CEO
Phoenix CRetro Reinsurance Company

Asa cum s-a mentionat in cadrul unui articol recent din industrie, "in timp ce in ultimii ani principala prioritate a investitorilor a fost identificarea de randament, anul trecut prioritatea a devenit protejarea capitalului. Un instrument care promite sa livreze atat venituri financiare, cat si decorelarea fata de pietele financiare mai largi este titlul de valoare legat de asigurari (ILS - insuranc- linked securities)".

Pe scurt, ILS reprezinta a modalitate pentru (re-)asiguratori si specialistii in fonduri ILS de a efectua o operatiune de hedging pentru un risc nedorit generat de o majora (in special cand este vorba despre Garantiile pentru Pierderi din industrie), dar incerta catastrofa care ar putea pune in pericol profitabilitatea sau supravietuirea continua a unei companii, in timp ce investitori constienti ca sunt intr-o pozitie de a prelua riscul opereaza o tranzactie pura, care nu este de tip obligatie/participatie ca asigurarea, care ar fi implicat simultan expuneri operationale, de credit, de piata sau alte expuneri.

In calitate de reasigurator de nisa cu sediul in Bermuda, Phoenix CRetro ofera clientilor sai oportunitatea de a participa in cadrul unui pachet de investitii structurat si nou, facilitand un flux de afaceri profitabile intre entitatile interesate in plasarea activelor de tip Proprietate Comerciala in titluri pentru a investi in tranzactii ILS private. Acest tip de tranzactie poarta numele de Asset-Backed ILS sau ABILS.

Prin aceasta solutie solida, un imprumut pe termen scurt cu o rata LTV de 60-80% este oferit proprietarilor de active contra garantiei constand in proprietati comerciale. Au fost luate in considerare banci de Rang-1 care emit produse structurate, care sunt produse intermediare ce reflecta cash-flow-ul generat de tranzactie. Banca locala ofera garantia bancara catre banca emitenta (garantand efectiv notele emise). Banii generati prin vanzarea produselor structurate sunt plasati in Trustul Colateral care are rolul de garantor pentru participarea in tranzactia ILS.Acest tip de instrumente ofera societatilor de asigurare din Europa Centrala si de Est posibilitatea de a depasi barierele generate de ratingurile suverane sau corporative comparativ mai scazute, putand participa in cadrul pietelor de catastrofa ale Statelor Unite ale Americii sau globale in calitate de investitori institutionali, pastrand in acelasi timp capacitatea de a evalua riscurile.

In acelasi timp, acesta creeaza o oportunitate creditorilor specializati de a oferi credite pentru investitii transparente si de calitate, caracterizate printr-un grad scazut de corelare corespunzand proprietatilor in sine.

Un punct important de mentionat pentru societatile de asigurare din Europa Centrala si de Est consta in faptul ca, atunci cand sunt utilizate sub regimul Solvabilitate II, conceptele ABILS prezinta anumite avantaje vizibile:
  • Reprezinta un instrument foarte reglementat (Regulamentul Delegat al Comisiei (EU) 2015/35, Specificatiile technice revizuite pentru evaluarea sub Solvabilitate II si calculul cerintelor de capital de solvabilitate), care este usor categorizat, dat fiind ca actul delegat al Comisiei include o lista detaliata a criteriilor pentru identificarea titlurilor de valoare de calitate inalta;
  • Comparativ cu investitiile imobiliare directe are cerinte de capital mai scazute (factorii de risc aplicabili titlurilor de valoare de inalta calitate sunt plafonati la 3%, in timp ce investitiile in proprietati commerciale necesita crearea unei rezerve de 25%);
  • Aduce imbunatatiri la nivelul lichiditatii prin randamente atractive si stabilitate structurala, creand un efect de diversificare solid prin faptul ca ILS sunt in general necorelate cu alte clase de active, imbunatatind astfel profilul de risc al portofoliului de investitii;
  • De asemenea are diferite impacturi asupra bilantului (investitia poate fi tratata fie ca un activ caruia i se aplica stress-ul de investitie de Tip2 (pentru achizitor - testele de stress pentru expunerea la titluri de investitii de Tip 1 sau Tip 2), fie ca o obligatie negativa).
Crestera cererii pentru investitii in ILS, atat din partea companiilor, cat si a persoanelor private interesate in majorarea utilitatii activelor ilichide cum sunt investitiile imobiliare de tip comercial, genereaza o noua etapa de dezvoltare pentru industria ILS si ne faciliteaza structurarea unei solide facilitati pentru investitii, de care beneficiaza toti participantii in egala masura: creditori, investitori si achizitori de protectie financiara.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ABILS pentru societatile de asigurare din Europa Centrala si de Est in calitate de potentiali investitori).
Share |


Publicat pe 02.09.2016 | 4081 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:
PAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM