1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
AAF si-a ales noul Consiliu ...

AAF si-a ales noul Consiliu Director pentru urmatorii trei ani

Cele 27 de companii membre ale Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF) au decis, marti, componenta noului Consiliu Director care, in baza mandatului primit, vor reprezenta industria de asset management locala in relatia cu institutiile, autoritatile statului si publicul larg, pana in mai 2025. Horia GUSTA (foto), Presedintele in exercitiu al Consiliului Director AAF, a fost reales in functie, pentru un mandat de trei ani.

Noul Consiliu Director ales ieri cu majoritate de voturi este format din: Horia GUSTA, Presedinte, Director CASS SAI Muntenia Invest, Cristian Vasile PASCU, Director General Executiv Adjunct BCR, Vicepresedinte, Aurel BERNAT, CEO BT Asset Management, Mihai PURCAREA, CFA, CEO BRD Asset Management, Razvan SZILAGYI, CFA, CEO Raiffeisen Asset Management, Dan POPOVICI, CEO OTP Asset Management, Calin METES, Deputy CEO Investments Franklin Templeton Romania / Deputy PM Fondul Proprietatea.

"Increderea acordata de membrii Asociatiei pentru un nou mandat ca presedinte al Consiliului Director ma onoreaza si responsabilizeaza si mai mult. Alaturi de ceilalti membri ai Consiliului Director, ne propunem sa crestem rolul pe care AAF il are pe piata fondurilor de investitii, acela de a fi un partener de incredere pentru toti actorii implicati si de a facilita accesul cat mai multor participanti la piata de capital. Vom continua proiectele care au ca scop o mai buna intelegere a industriei, a produselor si profesionistilor din industriei. Tocmai am lansat editia pe 2022 a proiectului nostru "Economiseste inteligent", prin care vom pune accent pe explicarea beneficiilor pe care le aduce o investitie diversificata in fondurile de investitii. Climatul economic actual este unul destul de dificil, de aceea consideram cu atat mai important ca oamenii sa stie cum sa-si protejeze economiile si cum sa-si investeasca banii pentru a produce bunastare", a declarat Horia GUSTA, Presedintele AAF.

In ciuda contextului economic intern si international volatil din ultimii doi ani, industria fondurilor de investitii din Romania si-a consolidat trendul ascendent, la finalul lui 2021 inregistrandu-se o crestere record a numarului de investitori. Conform ultimelor date facute publice de Asociatia Administratorilor de Fonduri, nivelul activelor administrate de membrii asociatiei a fost de aproape 50 de miliarde de lei.

"Felicit noii membri ai Consiliului Director si salut realegerea lui Horia Gusta in functia de presedinte. Ultimii doi ani au adus schimbari importante pe piata de profil, iar efectul acestor schimbari s-a vazut cel mai bine in cresterea semnificativa a numarului de investitori si a activelor fondurilor de investitii", a declarat Jan PRICOP, Director Executiv AAF.

Asociatia Administratorilor de Fonduri (A.A.F.) este organizatia profesionala independenta neguvernamentala a operatorilor din industria Organismelor de plasament Colectiv (O.P.C) din Romania care reuneste 18 societati de administrare a investitiilor (S.A.I.) si administratorii de fonduri de investitii alternative (AFIA), care administreaza 88 de fonduri deschise de investitii (O.P.C.V.M.) si 32 de fonduri de investitii alternative, 4 Fonduri de Investitii Alternative autoadministrate, Fondul Proprietatea si 4 banci depozitare.

Despre "Economiseste inteligent"

Prin programul "Economiseste inteligent", AAF urmareste cresterea nivelului de incredere in industria investitiilor si a perceptiei ca investitiile in fonduri reprezinta pentru oricine un mijloc de a obtine independenta financiara in timp, indiferent de veniturile pe care le are. Lansat in toamna lui 2020, programul de educatie financiara a starnit interesul a peste 500 de mii de romani care au accesat materialele educative transmise de specialistii industriei de asset management prin intermediul partenerilor media. Datele oficiale ale Asociatiei Administratorilor de Fonduri arata ca anul 2021 a adus o crestere record a numarului de investitori, in special in fondurile deschise de investitii focusate pe actiuni.

Editia din 2022 a proiectului se va desfasura in doua etape, mai-iunie si octombrie-noiembrie, si va aduce in prim plan nu doar expertiza profesionistilor din industrie, ci si experienta si o serie de sfaturi furnizate de investitori, persoane fizice care au ales sa-si creasca gradul de independenta financiara prin intermediul economisirii inteligente. Toate informatiile publicate cu ajutorul partenerilor media din proiect vor fi disponibile pe platforma dedicata, economisesteinteligent.aaf.ro, creata de AAF precum si pe canalele de social media ale AAF: Facebook si LinkedIn.