1asig.ro
1asig.ro
A inceput editia a doua a ...

A inceput editia a doua a campaniei "Cu stil, in trafic"

5 min. / 1.540 cuvinte
Un numar important dintre soferii care circula pe drumurile din Romania sunt femei. La finalul anului 2019, in Romania, erau aproximativ 7,9 milioane de soferi, dintre care circa 2,67 milioane de femei, reprezentand circa o treime din total (statistica Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor - DRPCIV). Cu toate acestea, stereotipurile privind lipsa de indemanare a femeilor la volan persista si astazi. In acest context, pentru al doilea an consecutiv, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara campania nationala "Cu stil, in trafic", parte a proiectului FII TREAZ LA VOLAN!

PROMO


Astfel, initiativa "Cu stil, in trafic" urmareste, pentru al doilea an consecutiv, sa lupte imptriva stereotipurilor de gen in trafic, prin exemplul pe care il ofera femei care au profesii "atipice" legate de zona auto, precum si femei privite cu admiratie si respect in viata lor de zi cu zi.

Obiectivele campaniei includ inlaturarea stereotipului "femeile nu sunt buni conducatori auto/ moto...", precum si promovarea reusitelor feminine in domenii considerate, uneori, "atipice".

Cu acest prilej, campania propune o serie de interviuri cu prezente feminine din lumea auto-moto care dovedesc faptul ca abilitatile de sofer sau pasiunea pentru acest domeniu nu au nicio legatura cu masculinitatea sau feminitatea.

Primul dintre acestea a fost oferit de Alina BURLACU, Specialist Senior in Transporturi, Banca Mondiala. Inginer de drumuri si aflata in domeniul sigurantei rutiere de mai bine de 13 ani, aceasta conduce un program de imbunatatire a sigurantei rutiere in 15 tari, in special prin imbunatatirea infrastructurii rutiere si a datelor despre accidente.

"Doar 1 din 4 decese din evenimente rutiere sunt femei, iar acestea au loc in majoritatea cazurilor ca pasagere auto cu conducator auto barbat. De fapt, seful meu, Dr. Soames Job, chiar a afirmat la un moment dat ca drumurile ar fi mult mai sigure daca am avea mai multe soferite la volan. Asa ca sfatul meu este Ladies, keep calm and drive safely as usual", a explicat aceasta in cadrul interviului.


Interviul integral poate fi citit aici!

Despre demers

Campania "Cu stil, in trafic" este parte a demersului "FII TREAZ LA VOLAN!" si este initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor. Demersul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor GrECo Romania, INTER Broker, GARANTA Asigurari si GLOBASIG Broker.

Obiectivele campaniei includ inlaturarea stereotipului "femeile nu sunt buni conducatori auto/ moto", precum si promovarea reusitelor feminine in domenii considerate, uneori, "atipice".

Mai multe detalii despre initiativa sunt disponibile pe pagina oficiala a campaniei si pe Facebook/treazlavolan.1.712 accesari