A doua majorare de capital la ASTRA: 160 de milioane de actiuni cu valoare nominala...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 1 EUR = 4.7625 RON
1 USD = 4.2638 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

A doua majorare de capital la ASTRA: 160 de milioane de actiuni cu valoare nominala de 2,66 lei


ASTRA Asigurari, companie aflata in administrare speciala, scoate la vanzare aproape 160 de milioane de actiuni, dorind sa atraga circa 425 milioane de lei, suma care va contribui la majorarea capitalului social, conform prospectului de emisiune publicat de societate pe BVB.

Astfel, asiguratorul vinde 159.742.609 actiuni la un pret de 2,66 lei/actiune.

"Prin Decizia Administratorului Special nr 99/18,03.2015 se aproba a doua majorare a capitalului social al Societatii, prin aport in numerar, cu suma de 424.915.339,94 lei, de la valoarea de 257.797.193,08 lei la valoarea de 682.712.533,02 lei, prin emisiunea unui numar de 159.742.609 actiuni nominative, cu valoarea nominala de 2,66 lei/actiune", se spune in prospect.

Majorarea de capital se realizeaza in trei etape:

  1. Actiunile nou emise vor fi oferite spre subscriere mai intai detinatorilor de drepturi de preferita, acestia avand dreptul de a subscrie noile actiuni proportional cu detinerile. Subscrierile vor putea fi facute timp de o luna. Numarul de drepturi necesare pentru achizitionarea unei actiuni noi este de 0,6067024859973334. Prelul de subscriere al unei actiuni noi in cadrul Etapei I este de 2,66 lei/actiune.
  2. Actiunile ramase nesubscrise in urma desfasurarii Etapei I vor fi oferite spre subscriere persoanelor care au subscris valid actiuni in cadrul Etapei l, o persoana avand dreptul de a subscrie din nou titluri proportional cu raportul dintre numarul de actiuni subscrise de persoana respectiva in cadrul Etapei I si numarul total de actiuni subscrise in cadrul aceleiasi etape. Perioada in care noile actiuni vor putea fi subscrise in cadrul Etapei ll va fi de 5 zile lucratoare. Pretul de subscriere al unei actiuni noi in cadrul Etapei ll este de 2,66 lei/actiune.
  3. Actiunile ramase nesubscrise in celelalte doua etape vor putea fi oferite spre subscriere Investitorilor Calificati, respectiv Publicului, in cadrul a doua sub-etape, pe perioade de cate 10 zile. Pretul de subscriere al unei actiuni noi in cadrul Etapei lll este de 2,67 lei/actiune.
Recent, Consiliul ASF a aprobat prospectul de emisiune pentru majorarea capitalului social al ASTRA Asigurari, conform propunerii adminstratorului special KPMG Advisory si deciziei Adunarii Generale a Actionarilor.

ASTRA Asigurari, al treilea asigurator din piata locala in 2014, a revenit pe profit anul trecut, consemnand un rezultat pozitiv net de 30,7 milioane de lei, dupa ce, in 2013, a raportat o pierdere record de peste 917 milioane de lei, conform unui raport publicat pe site-ul societatii. In 2014, societatea a subscris prime in valoare de 770 milioane de lei.

La 31 decembrie 2014, societatea inregistra un coeficient de lichiditate de 0,08 pentru activitatea de asigurari generale si de 0,86 pentru cea de asigurari de viata (n. red: nivelul prevazut de legislatia in vigoare este de mimin 1).

Misu NEGRITOIU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, a declarat saptamana trecuta ca planul de redresare al ASTRA Asigurari se afla in grafic, iar la sfarsitul lunii iulie se va sti daca vreun investitor strategic este interesat de companie, in urma procesului de majorare de capital sau daca obligatiile de rascumparare vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguratilor.

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a societatii ASTRA in februarie 2014, numind KPMG Advisory SRL in calitate de administrator special.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (A doua majorare de capital la ASTRA: 160 de milioane de actiuni cu valoare nominala de 2,66 lei).
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 03.06.2015 | 4382 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM